Zoeken

15 -05-2018

Blog | Goede videocontent voor pr: vijf tips

15 -05-2018

Blog | Goede videocontent voor pr: vijf tips

Overal om je heen zie je videocontent. Op social media, op websites, beurzen en zelfs op bewegende abri’s en billboards. Dat is niet voor niets. Het is een van de meest efficiente middelen om je doelgroep te betrekken bij het verhaal achter jouw bedrijf, merk of product. Er zijn echter veel verschillende manieren om videocontent te integreren in je PR- of communicatiestrategie. Zaak is om er vooraf goed over na te denken, dat maakt de video in ieder geval zo efficiënt mogelijk. Wij zetten vijf tips op een rij voor goede videocontent voor pr.

1. Denk vanuit een doel

Wat wil je precies bereiken met de content? Wil je brand awareness creëren, je product of dienst onder de aandacht brengen of je sales verhogen? Een video moet altijd bijdragen aan een groter geheel en binnen je doelstellingen passen. Zo wilde onze klant Gigaset pro op een creatieve manier de bedrijfsmissie en het productassortiment in beeld brengen. Daarvoor maakten we een animatievideo, beschikbaar in diverse talen. Bosch Professional Power Tools wilde exact dát laten zien wat bouwprofessionals – de doelgroep – de hele dag doen. Om dit in beeld te brengen maakten we diverse casevideo’s, die we op social deelden met de community.

2. Vertel een verhaal

Wat geldt voor het beeld, geldt ook voor het verhaal dat je in de video wilt vertellen. De best bekeken videocontent zit slim in elkaar: over het script is nagedacht. Of het nu gaat om productvideo’s, een bedrijfsvideo voor op je website of snappy content voor op social media. Scripting is een vak apart. Natuurlijk kom je zelf al een heel eind met gezond verstand, pen en papier, maar het allerbeste resultaat haal je natuurlijk wanneer je samenwerkt met mensen die dit dagelijks doen.

3. Ga niet voor half werk

Met enkel een goede camera maak je wel een prima video, zou je denken. Mis. Als je al een video produceert, wil je dat echt alleen doen als je trots bent op het eindresultaat. Ga dus ook voor de hoogste kwaliteit microfoons en zet professionals aan het werk in de montage van de beelden. Toch is de ene video de andere niet. Een ervaren videograaf zorgt namelijk ook voor toffe, onderscheidende shots. Iets waar een minder professionele cameraman dan weer niet aan had gedacht. Voor Bosch maakten we bijvoorbeeld een Facebookvideo waarbij een open koelkast werd gebruikt om vanuit de achterkant te filmen. En juist die toffe shots maken de video.

4. Kies het juiste format

Bedenk van tevoren hoe je de video wilt verspreiden. Plaats je deze alleen op je website of wil je ook een variant ervan doorplaatsen op Instagram? Weet wat je wilt, zodat je bij het filmen én monteren rekening houdt met het juiste format: de lengte, afmetingen en bestandtype. Wil je zoveel mogelijk uit de kosten halen, dan gebruik je dezelfde video voor verschillende doeleinden: op je website met doorplaatsing naar LinkedIn, Facebook en Instagram bijvoorbeeld. Maar houd er dan wel rekening mee dat je hiervoor verschillende video’s nodig hebt. Op het ene medium hebben mensen namelijk een langere attentiespanne dan ergens anders.

5. Zorg voor context

Soms laten klanten ons een video zien en zeggen dan ‘dat wil ik ook!’ Maar niet elk bedrijf kan dezelfde soort video’s maken. Het is belangrijk om vanuit je eigen merk te denken en datgene te maken dat bij je merk en je klanten past. Denk daarom vanuit de merkwaarden en boodschap die je wilt uitdragen.

Hulp nodig bij het maken van videocontent – voor welk doeleinde dan ook? Voor elke doelstelling en elk budget is een passende oplossing. Bij LVTPR helpen we je van begint tot einde: van script tot en met eindbewerking en plaatsing. Of het nu gaat om één video of een hele reeks. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.