Zoeken

100 procent Belgisch en onafhankelijk

Brouwerij Haacht

corporate branding

100 procent Belgisch en onafhankelijk

Brouwerij Haacht

corporate branding

Brouwerij Haacht is een honderd procent onafhankelijke Belgische brouwerij, vooral bekend van de merken Primus en Tongerlo. Als onafhankelijk familiebedrijf is het bovendien de op twee na grootste Belgische pilsbrouwer. Aan het roer: de oudste en langstzittende CEO van een beursgenoteerde onderneming in België. Ondanks haar innovatieve karakter kampt de brouwerij met een ouderwets imago. Doelstelling voor LVTPR België: verbeter dat imago bij alle stakeholders.

Voordat we aan de slag gingen, was het noodzakelijk te komen tot een consistente boodschap. Daarom organiseerden we een messagingsessie met Brouwerij Haacht. Hieruit haalden we de corporate branding-kernwaarden die in alle communicatie naar voren moesten komen. Met die kernwaarden gingen we allereerst het gesprek aan met de economische redacties van dagbladen. We planden twee brouwerijbezoeken in met de economiejournalisten van de grootste Vlaamse en Waalse kranten: Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure. Daar vertelden we samen met de marketingdirecteur het verhaal van Brouwerij Haacht en konden we direct bouwen aan een goede relatie.

Dit goede contact resulteerde in verschillende Brouwerij Haacht-publicaties in beide media. Ook koppelden we de introductie van een nieuw SUPER 8-assortiment aan het Waalse consumententelevisieprogramma On n’est pas des Pigeons. Daar proefde het panel het nieuwe bier live in de studio, in aanwezigheid van de marketingdirecteur, en het werd meteen goedgekeurd.

De corporate branding verspreiden we tot op de dag van vandaag verder door journalisten en influencers uit te nodigen voor door Brouwerij Haacht ondersteunde events, zoals WECANDANCE, Laundry Day en de wielerwedstrijd Primus Classic. Doordat we ook de Facebook-pagina in beheer hebben, kunnen we de kernwaarden ook doorvoeren in social-mediacontent, zodat ook bijvoorbeeld horeca-uitbaters, consumenten en lokale verenigingen zich meer verbonden voelen met de brouwerij. Santé!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: