Zoeken

Analyse interne communicatiecultuur

Analyse interne communicatiecultuur

SOS employer branding

Analyse interne communicatiecultuur

Analyse interne communicatiecultuur

SOS employer branding

Een grote Belgische overheidsinstelling, met meer dan duizend medewerkers verspreid over vele kantoren, worstelde met een negatieve sfeer en gebrekkige communicatiecultuur. Bij de interne verantwoordelijken liepen de meningen over de aard, oorzaak en zelfs de ernst van het probleem erg uiteen. Daarom vroeg de communicatie-afdeling om de objectieve analyse van een specialist.

Employer Value Proposition

LVTPR trapte dat strategische traject af met kwalitatieve gesprekken met de communicatiedienst en het managementteam. Zo kwamen we tot de gewenste Employer Value Proposition (EVP). Vervolgens toetsten we die via een personeelsenquête aan de gepercipieerde EVP. We analyseerden ook het huidige beleid rond interne communicatie. We focusten daarbij specifiek op de mate waarin de bestaande communicatietools bijdroegen tot de EVP.

Inzicht in interne communicatie

Het communicatiedepartement loofde onze “eerlijke, diepgaande, helder geformuleerde en sterk onderbouwde analyse, die duidelijkheid
brengt over onze belangrijkste issues en oplossingen”. Ons werk bevatte ook gedetailleerd advies over quick wins en de vereiste structurele initiatieven om de interne teamspirit te versterken en mensen fier te maken om voor de organisatie te werken.

–> Op zoek naar een partner met ervaring in strategie en executie? Ons PR-bureau hielp ook al bedrijven zoals Roche, Quality By Design, Bosch, VF Corporation, Brouwerij Haacht, Belnet, Skondras en Schindler met specifieke uitdagingen. Bekijk wat we voor jou kunnen doen op vlak van employer branding en interne communicatie of contacteer ons.

Photo from Unsplash by Hugo Jehanne
"Een objectieve, diepgaande, duidelijk geformuleerde en sterk onderbouwde analyse"
- De verantwoordelijke interne communicatie

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: