Zoeken

Big in Japan

Casio G-SHOCK

PR-activatie

Big in Japan

Casio G-SHOCK

PR-activatie

In de Vintage Collection van onze klant Casio staan de jaren tachtig centraal. De tijd van fantastische met synthesizersound doordrenkte hits. Maar ook van het wereldberoemde stalen Casio-horloge met zijn digitale display. Toentertijd revolutionair, nu – dankzij zijn retrolook – net zo cool en future proof. Aan LVTPR de uitdaging om de naamsbekendheid van deze nieuwe collectie te verhogen, en de betrokkenheid van de media en influencers bij het merk Casio te doen toenemen. En dat alles ook nog eens in aanloop naar de feestdagen in december.

Belangrijk bij het bepalen van onze strategie was de tweeledige doelgroep van het product. Aan de ene kant is het horloge voor vrouwen vergelijkbaar met arm candy. Maar het spreekt ook mannen aan. Zij willen hun outfit namelijk the right amount of coolness meegeven. Twee verschillende doelgroepen dus, die je niet met dezelfde boodschap kunt benaderen. Zo ontstond ook de inspiratie om voor zowel mannen als vrouwen een aparte PR-activatie te creëren.

Hoe we dat deden? Vrouwenmedia en influencers kwamen een avond in december samen in it-nailstudio Lakwerk in Amsterdam, zodat hun nagels pasten bij hun nieuwe arm candy.

Want voor de feestdagen moest alles perfect zijn, en daar draagt de Vintage Collection z’n steentje aan bij. Mannenmedia en influencers vonden hun heil in een after work karaoke session in de Amsterdamse karaokebar Duke of Tokyo. Want is er iets méér Japans dan Casio en karaoke? Horloge en microfoon in de ene hand, cocktail in de andere.

Het bleek al gauw dat we de juiste feeling, invulling en partners hadden gekozen voor deze PR-activaties. De vrouwen werden helemaal enthousiast van een nagelstyling net voor kerst. Bij de mannen leverde de aantrekkingskracht van de Duke of Tokyo een hoge opkomst op: de deelnemers bleken allemaal de karaokebar te kennen en nog eens terug te willen, of juist kennis te willen maken. Bovendien haalden we ruimschoots onze KPI’s: 26 journalisten en 6 influencers hebben zich aangemeld, waaronder de grote lifestyle-media van het land. En tijdens en na de PR-activaties kregen we vele enthousiaste reacties terug, en zagen we van alle aanwezige media en influencers (print)artikelen in &C, shopping pages, posts en stories van onder andere JFK verschijnen over de revamped Casio Vintage Collection!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: