Zoeken

Bosch eBike Systems met fietsbroekje bij Amsterdam Fashion Week

Bosch eBike Systems

Merkactivatie

Bosch eBike Systems met fietsbroekje bij Amsterdam Fashion Week

Bosch eBike Systems

Merkactivatie

LVTPR adviseert en ondersteunt Bosch eBike Systems bij het creëren van een breder en sterk merkimago bij de doelgroep. De e-bike wordt steeds populairder, en toch staat de elektrische fiets nog altijd vooral bekend als seniorenproduct. Tijd dus voor een merkactivatie om Bosch eBike Systems onder de aandacht te brengen bij jongere en hippere subdoelgroepen. Dit merk levert namelijk ook perfecte drive units, accu’s en boordcomputers voor e-bikes voor jongeren.

Om de merkactivatie te realiseren, adviseerde LVTPR om in te haken op de fashiontrend van 2019: het fietsbroekje. Met Amsterdam Fashion Week (AFW) in het vooruitzicht werd op korte termijn een samenwerking gecreëerd tussen de Nederlandse designer Kimberley Jenneskens en Bosch eBike Systems. Jenneskens, die haar eigen show had tijdens AFW, was meteen enthousiast. Waarom? Zowel Bosch als Jenneskens zijn op hun manier voorloper op het gebied van duurzaamheid en hechten waarde aan innovatie.

Vineeta Diels, Marketing Manager bij Bosch eBike Systems: “Wij merken dat veel mensen de e-bike associëren met een ouder publiek, en toch is er wel degelijk ook vraag naar e-bikes door een jonger publiek. Jenneskens staat enorm voor beleving van een merk, net als wij. In dat opzicht konden we het dan ook heel goed met Kimberley vinden. Het realiseren van een mode-item was voor ons een mooie nieuwe uitdaging.”

Resultaat van de samenwerking? Een door Jenneskens ontworpen fietsbroekje, dat binnen een maand op de catwalk te zien zou zijn tijdens de exclusieve show van Jenneskens. Hiervoor nodigde LVTPR een aantal influencers uit. Zij pasten niet alleen perfect bij het fietsbroekje als mode-item, maar zijn bovendien onderdeel van de doelgroep die past bij een jonger en hipper Bosch eBike Systems.

De influencers waren aanwezig bij de fantastische show en deden ter plaatse verslag van de samenwerking op de catwalk via Instagram Stories. Na afloop kregen zij een goodiebag mee met daarin een exemplaar van het limited-edition fietsbroekje, dat we onder meer terugzagen op de feeds van Bobbie Bodt en Lizet Greve.

Het fietsbroekje – een exclusief item uit de collectie van Jenneskens – was alleen verkrijgbaar op Amsterdam Fashion Week. Wel zijn er voor Bosch eBike Systems en LVTPR een aantal extra exemplaren gemaakt. Die konden we mooi gebruiken voor een influencermailing (naar onder andere Nicole Huisman, Sophie May, L’Officiel en Gabrielle Koster) direct na afloop van AFW, om nóg meer aandacht te genereren voor Bosch eBike Systems. Daarnaast verscheen de samenwerking in artikelen bij de in modeland vooraanstaande titels L’Officiel en amsterdamfashionweek.nl.

 

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: