Zoeken

DE POLITIEKE AGENDA BEÏNVLOEDEN

Beroepsfotografen.be

PR versterkt Public Affairs

DE POLITIEKE AGENDA BEÏNVLOEDEN

Beroepsfotografen.be

PR versterkt Public Affairs

Challenge: politici aan tafel krijgen 

De Belgische federale overheid broedt al een tijd op plannen rond ‘live Ienrollment’. Maar gemeentehuizen verantwoordelijk maken voor het nemen van pasfoto’s, zou een bloedbad aanrichten in de fotografiesector. Alle pogingen vanuit de sector tot dialoog hierover zijn tevergeefs. Wanneer hun Public Affairs-kantoor Political Intelligence begin 2022 te weten komt dat er een pilootproject gelanceerd wordt, trekken ze aan de noodrem…

Strategie: de publieke opinie achter je krijgen

We zien bij LVTPR meteen de mogelijkheden in dit verhaal, maar durven ook een risico benoemen: elke indruk van een sector die zich verzet tegen een innoverende overheid, riskeert de publieke opinie net tégen zich te krijgen.  Tijdens een eerste strategische intakemeeting met Political Intelligence en de sectorvertegenwoordiger, spitten we het hele verhaal uit samen met de klant. Gelukkig blijkt het dossier rond de nadelen van live enrollment voor burger en overheid ijzersterk. Ons advies: geen grootse guerilla-actie maar een grondige inhoudelijke aanpak. De wapens: een uitgebreide open brief en een korter persbericht met hapklare quotes. En een sterk medianetwerk natuurlijk… Ook rond social media geven we de nodige adviezen, zodat de sector zijn boodschap ook daar kan versterken.

Impact: politiek nodigt zelf uit tot gesprek 

Zowat alle Belgische kranten en radiojournaals pikken de noodkreet op. Het verhaal is bovendien zo waterdicht dat live enrollment overal landt als een ‘vals goed plan’ waarbij iedereen verliest. Diezelfde dag nog bellen de bevoegde kabinetten zélf om rond te tafel gaan zitten.

Epiloog: ook social media in de strijd

Twee maanden later stokten de gesprekken echter en voelde de sector dat ze aan het lijntje gehouden werd. Dus voerden we opnieuw campagne. Deze keer zowel via zowel sociale als klassieke media, en met een nóg scherpere tone of voice toonde de sector dat ze haar beet niet ging lossen. En opnieuw kwam er meteen reactie vanuit politieke kant.

Heb jij net zoals de fotografiesector een public affairs-uitdaging die je met onze PR- en communicatie wil boosten? Lees dan hier hoe wij je kunnen helpen om de politieke agenda te beïnvloeden, of contacteer ons meteen.

Of wil je een andere doelgroep wakker schudden? Ook dan vertalen wij jouw topic naar een sterk en doelgericht verhaal. Ook voor deze organisaties gebruikten we de kracht van communicatie om een maatschappelijk verschil te maken: 

"Jullie werkten heel grondig en stelden doorheen het hele proces de juiste vragen. Het resultaat mocht er zijn: met een clean sweep van het Belgische medialandschap kregen we eindelijk gehoor bij de juiste mensen."
Jonas Veys, Consultant bij Public Affairs-bureau Political Intelligence 

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: