Zoeken

Crisisteam to the rescue

A safety company

CRISISCOMMUNICATIE

Crisisteam to the rescue

A safety company

CRISISCOMMUNICATIE

Zoals zoveel bedrijven dacht deze Belgische firma in de veiligheidssector dat het hen nooit zou overkomen: een crisis. Totdat een van hun werknemers na een arbeidsongeval aan een dagenlang gevecht voor zijn leven begon…

Omdat het nieuws een eigen leven ging leiden in de media, vroeg het bedrijf ons om hulp. En ook al hadden we nog nooit voor hen gewerkt, we mobiliseerden meteen ons crisiscommunicatieteam. Een gespecialiseerde PR-consultant en copywriter verzamelden alle beschikbare informatie over het ongeval, monitorden de klassieke en sociale media, voerden een stakeholder mapping uit en adviseerden de klant meteen over de te volgen communicatiestrategie.

Terug aan het stuur

De uitvoering gebeurde bliksemsnel: kort na de start van de mediastorm communiceerden we eerst helder en empathisch met de eigen medewerkers, die wel eens vergeten worden in een crisissituatie. Meteen daarna stuurden we een doordacht statement naar de media. Dat plaatsten we ook op de website en deelden we via de social-kanalen. De klant zat terug waar hij hoorde: aan het stuur van de communicatie.

We dachten ook vooruit. Omdat de overlevingskansen van de medewerker op dat moment erg onzeker waren – gelukkig zou hij het later toch halen – bereidden we onze klant voor op het ergste. Met een procedure en bijhorende content konden ze snel en empathisch communiceren, mocht er slecht nieuws komen uit het ziekenhuis. In de periode na het ongeval bleven we ook de media en sociale media monitoren en hielden we de werknemers nauwgezet op de hoogte van elke update.

Wake-up call

De klant was heel blij met onze steun en nam de wake-up call ook ernstig. Binnenkort stellen we samen een proactief crisiscommunicatieplan op.

Is er bij jouw bedrijf sprake van een crisis? Of zoek je een specialist die je erop kan voorbereiden (denk eraan: het kan iedereen overkomen)? Lees dan wat we voor jou kunnen doen, of neem meteen contact met ons op.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: