Zoeken

De straat op met Monopoly

Hasbro

Geïntegreerde awarenesscampagne

De straat op met Monopoly

Hasbro

Geïntegreerde awarenesscampagne

Challenge: Awareness en engagement creëren

Monopoly is een icoon dat al jaar en dag meegaat, maar zichzelf nog steeds heruitvindt. En daarvoor luisteren ze naar hun community. Toen ze hun Algemeen Fondskaarten in een nieuw jasje wilden steken, lieten ze fans via een publieke stemming mee kiezen. Aan Charly PR om zoveel mogelijk aandacht rond deze verkiezing en vernieuwing te genereren en mensen te doen stemmen.

Aanpak: activatiecampagne met influencers en social media.

Charly PR werkte een geïntegreerde offline en online communicatiecampagne uit, met een influencerluik, een consumentenactivatie en promotie via social media. De bewoners van de bekende Monopoly-straten in België en Nederland kregen een branded stembiljet en flyer met hun straatnaam erop. In ruil voor hun stem en onze flyer achter hun raam, maakten ze kans op een weekendje weg in een andere Monopoly-straat.

Op World Monopoly Day kondigden we de vote aan bij nationale en regionale media en verspreidden we de boodschap verder via onze Monopoly-enthousiaste influencers.

Impact: Een nationale en regionale coverage-stroom via broadcast en dailies.

Het nieuws werd verspreid via Belgische en Nederlandse TV-zenders en dailies, waaronder NOS, Jeugdjournaal, Hart van Nederland, Karrewiet, De Morgen, Het Nieuwsblad, Algemeen Dagblad, LINDA. Ook regionale outlets waaronder Omroep Gelderland, Het Parool, RTV Rijnmond, La Dernière heure en La Nouvelle Gazette zorgden voor mooie zichtbaarheid.

Ook op een creatieve en geloofwaardige en de awareness rond je product of dienst versterken?

Neem dan contact met ons op.

"Onze offline en online communicatiecampagne ontketende niet enkel een mooie newsflow, we overschreden ook massaal onze KPI’s."
Hasbro

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: