Zoeken

Een goed voorbereid afscheid

Monuta

Influencercampagne

Een goed voorbereid afscheid

Monuta

Influencercampagne

Je overlijden is iets waar je vaak liever niet over nadenkt, zeker niet als je net een kindje hebt gekregen. Niet van jezelf, niet van je partner, maar al zeker niet van je kindje. Maar juist op dat moment is het extra belangrijk om je afscheid goed geregeld te hebben. Dat weet ook Monuta, uitvaartverzorger en -verzekeraar. Om mensen bewust te maken van het belang van een ‘goed voorbereid afscheid’ stapte Monuta naar LVTPR. Want hoe breng je een dergelijk ‘zwaar’ thema onder de aandacht van jonge moeders?

Op basis van onze ervaring en de doelstellingen van Monuta adviseerden we te kiezen voor een influencercampagne. Niemand kan de boodschap om je afscheid goed te regelen immers beter overbrengen dan jonge moeders zelf. En dus daagden we, via onze speciale influencertool, relevante mamabloggers uit om op een creatieve manier volgers aan het denken te zetten.

De influencers kozen een persoonlijke invalshoek voor het overbrengen van de boodschap om nu alvast over je eigen afscheid of dat van een gezinslid na te denken. De blogposts en socialmediacontent van mamabloggers zoals City Mom en Kleine Rotterdammer zorgden er al snel voor dat het onderwerp top-of-mind werd bij hun volgers. De veertien blogposts en tientallen socialmediaposts hadden een totaal bereik van meer dan een half miljoen mensen en 1.500 interacties.

En even terugkomend op de doelstelling van Monuta: door een confronterend onderwerp als dit via relevante influencers te delen en de discussie op gang te brengen, besefte de doelgroep dat je over een afscheid en de financiële voorbereiding ervan op ieder moment in je leven kunt nadenken. Precies wat Monuta voor ogen had toen het met LVTPR in zee ging!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: