Zoeken

Lancering van wereldwijd intern key-team

ROCHE Global

Interne communicatie (branding, messaging en content)

Lancering van wereldwijd intern key-team

ROCHE Global

Interne communicatie (branding, messaging en content)

Roche Global zocht advies en steun bij de interne communicatie rond de lancering van zijn Patient Partnership Team (PPT). Die wereldwijde selectie medewerkers stond te trappelen om een cruciale rol in Roches missie gaan vervullen: de interne awareness verhogen rond de centrale rol van de ‘patient community’ in zijn gehele werking.

LVTPR werkte de volledige messaging van het team uit in een message house, inclusief teamnaam, tagline en elevator pitch. We tekenden binnen de Roche-basishuisstijl ook een eigen PPT-branding uit. Dit werd de basis voor maximale consistentie in alle uitingen van het Roche-team en voor onze eigen lanceringscommunicatie. Die lancering bestond onder andere uit content voor de PPT-content hub, een dedicated nieuwsbrief en een inspirerende launch video, die we draaiden in de bekende Roche Tower in Basel.

Corona-proof contentcreatie

Een succesvolle lancering. Het PPT werd meteen heel zichtbaar én geloofwaardig in de hele organisatie. Die startpositie versterkten we de maanden erop met relevante content voor de interne communicatie. En zelfs toen corona onverwachts toesloeg, maakten we ons werk af: alles wat we beloofd hadden, werd vanop afstand gecreëerd, zelfs de geplande ambassador-video’s.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: