Zoeken

Voorbereiding is het halve (PR-)werk

Poly

Interviewbegeleiding

Voorbereiding is het halve (PR-)werk

Poly

Interviewbegeleiding

Onze klanten Poly (voorheen Plantronics) en Sharp waren dit jaar aanwezig op ISE in de RAI Amsterdam: de internationale beurs op het gebied van audio en video. Ons PR-team stond Poly en Sharp bij om interviews met journalisten in goede banen te leiden en te zorgen voor positieve berichtgeving.

De voorbereiding was hierbij cruciaal. Samen met onze Europese partner PR-bureaus benaderden we systematisch journalisten uit heel Europa. We stelden internationale schema’s op en schreven uitgebreide briefings, waarin we de informatiebehoeften van de journalisten koppelden aan de kernboodschappen van de klant en daaraan de juiste woordvoerder. Door deze aanpak wisten woordvoerders exact wat ze konden delen en journalisten kregen nieuwswaardige informatie. Ieder interview werd door één van ons begeleid. 

Geen beurs zonder ongeplande bezoeken. Ook deze leidden we goede banen en hielpen onder andere door rustige plekken voor de interviews te regelen of simpelweg te zorgen dat een cameraman niet omvergelopen werd. En uiteraard trokken we journalisten uit ons netwerk even aan hun jasje om kennis te maken met onze klanten.

Dankzij onze PR-ondersteuning leverde de ISE-beurs voor Poly en Sharp meer dan 25 interviews op. Dit resulteerde in een grote diversiteit aan middelen waaronder (online) artikelen, podcasts, video’s en posts op social media. Maar nog veel belangrijker: we stelden onze klanten in staat nieuwe persrelaties op te bouwen en bestaande relaties te verstevigen.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: