Zoeken

Klassieke muziek is niet elitair

Prinses Christina Concours

Messaging- en positioneringssessie

Klassieke muziek is niet elitair

Prinses Christina Concours

Messaging- en positioneringssessie

Het Prinses Christina Concours (PCC), een jaarlijks concours dat klassieke muziek, jazz en compositie wil promoten onder jongeren, vierde haar vijftigjarig bestaan. Belangrijk onderdeel hiervan: een jubileumconcert. De grote wens van het muzikale concours was dan ook om landelijke media-aandacht te krijgen voor zowel het jubileum als hun missie. Een taak die bij LVTPR wel wat noten wist te raken.

Om de verhalen rondom het PCC goed in kaart te brengen startten we met een messaging- en positioneringssessie. Hierin ondervroegen we onder meer de nieuwe PCC-directeur en diverse andere medewerkers om de verhalen voor verschillende doelgroepen te achterhalen. Onze ervaring is dat de beste verhalen vaak verborgen zitten onder de standaard salespitch van veel organisaties.

Zo bleek uit de sessie bijvoorbeeld dat klassieke muziek en jazz nog vaak als muziekvorm voor de elite wordt gezien. En dat terwijl dat de muziek op het PCC juist voor iedereen is. Op basis hiervan formuleerden wij een aantal relevante storylines voor de media, die we vervolgens gebruikten voor onze perslobby. Want natuurlijk wilden we ook zo veel mogelijk media in aanraking brengen met het Prinses Christina Concours en haar jubileum.

Mede dankzij de messagingsessie is er een basis gelegd voor een consistente en doelgroepgerichte storytelling voor de nieuwe directeur. Deze verhalen in onze perslobby hebben er verder toe geleid dat er items over het Prinses Christina Concours zijn verschenen in landelijke media als de NOS, RTL Nieuws, NRC en het Reformatorisch Dagblad.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: