Zoeken

Nederlands hoogste camping

The North Face

Local branding

Nederlands hoogste camping

The North Face

Local branding

Onze klant The North Face is wereldberoemd om zijn outdoorkleding en -producten. Echter, de extreme expedities en avonturen maken het merk. Het bedrijf lijfde daarom de beste atleten in alpinisme, rotsklimmen, trailrunnen, skiën en snowboarden in. Alleen, in het zo plat als een dubbeltje zijnde Nederland komen de meeste van deze sporten niet zo goed uit de verf. Dus kwam The North Face naar LVTPR. Een van de strategische uitdagingen: hoe zetten we onze atleten, expedities en expertise lokaal in Nederland op de kaart?

LVTPR zet voor The North Face verschillende vormen van local branding in. Oftewel: we vertalen de internationale doelstellingen van de klant naar lokale acties. Een van die acties was de samenwerking van The North Face met Campspace, een organisatie die met zijn jaarlijkse Camp The Night-festival bezoekers vraagt op ontdekking te gaan naar onontdekte kampeerplekken. Dit festival kon namelijk niet heen om hét merk dat bekend staat om outdoor en avontuur. Tijdens Camp The Night 2018 was een van die bijzondere kampeerplekken de Euromast in Rotterdam.

The North Face en Campspace schakelden met onze PR-experts om deze hoogste camping van Nederland aan te grijpen voor een lokaal verhaal in verschillende media – uiteraard voorzien van een haakje met onze klant The North Face. De contacten die we bij LVTPR hebben met de grootste mediatitels van Nederland zorgden ervoor dat we hen via een persbericht en persoonlijke contacten konden uitnodigen om te komen kamperen op 155 meter boven de havenstad.

De eerste reactie? Ongeloof. Slapen aan de Euromast, echt? Ook al was het onder begeleiding van The North Face-alpinist Siebe van Hee; dat durfden alleen journalisten van het Algemeen Dagblad, Hart van Nederland en de bekende travelinfluencer Trvlmrk (Marieke Willems). Op locatie waren wij uiteraard aanwezig voor begeleiding en het zo veel mogelijk zichtbaar maken van The North Face.

ELLE, Glamour, Metro en Telegraaf kampeerden niet, maar schreven er uiteindelijk wel een mooi verhaal over. Met deze activatie zocht The North Face in Nederland naar het onbekende en vond het. Het liet tevens zijn expertise in alpinisme zien aan alle Nederlanders.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: