Zoeken

Nintendo-kinderfeestje

Nintendo

Productlancering

Nintendo-kinderfeestje

Nintendo

Productlancering

Nintendo brengt het hele jaar door nieuwe games uit. Tech- en gamingmedia staan altijd in de rij om erover te schrijven. Maar hoe trek je de aandacht van lifestylemedia bij bijvoorbeeld de introductie van de Nintendo Switch-game Yoshi’s Crafted World? Door nu eens niet de redactieleden, maar juist hun kínderen enthousiast te maken, dachten wij. Zij zijn tenslotte de doelgroep. En zo ontstond het idee voor een Yoshi-kinderfeestje. Met taart, bijpassende decoratie én voldoende tijd om de jarige in zijn eigen thuissituatie – samen met zijn vriendjes – alle mogelijkheden van de Nintendo Switch te laten beleven.

We benaderden de chef redactie van Ouders van Nu – een van de grootste platforms onder de mommymedia. Zij was er meteen voor te porren. Zij nodigde de vriendjes van haar zoontje uit en wij regelden de rest: alles wat je maar nodig hebt voor een onvergetelijk kinderfeestje.

En hoewel de nieuwe Yoshi-game de aanleiding voor het feest was, namen we ook andere games mee. Dus toen de kinderen Yoshi’s Crafted World ontdekt hadden en de taart verorberd was, haalden we de VR-game LABO tevoorschijn. De kinderen knutselden aliens en nijlpaarden en brachten hun creaties tot leven met de Nintendo Switch. Voordat we het wisten, stonden alle ouders weer op de stoep om hun kinderen op te halen.

Het resultaat van dit kinderfeestje? Superenthousiaste kinderen én dito ouders. Want reken maar dat ook zij niet bij de console weg te slaan waren toen er aan het einde van het feestje een potje Mario Kart werd gespeeld. Zo wisten we zonder directe nieuwswaarde een lifestylemedium te inspireren om tóch over een game te schrijven.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: