Zoeken

Not tough to watch

Casio G-SHOCK

Social contentcreatie

Not tough to watch

Casio G-SHOCK

Social contentcreatie

Robuustheid, toughness, design en stijl; het zijn de kernwaardes van onze klant Casio G-SHOCK. Het horlogemerk benaderde LVTPR begin 2018 met een communicatievraag: hoe kunnen we jongeren tussen de 16 en 25 jaar bereiken? Een uitdaging, zeker omdat deze groep jongeren niet geneigd is om vaak een horloge te dragen.  

Daarom gingen we aan de slag om videocontent te creëren voor de Facebook- en Instagram-accounts van Casio G-SHOCK. Dat zijn de kanalen waar deze doelgroep te vinden is. Videocontent zorgt daarnaast voor een groter bereik en meer engagement dan bijvoorbeeld foto’s of tekst. Samen met Casio bepaalden we bovendien een doelstelling van 20.000 volgers voor het Instagram-account voor het eind van het jaar.  

De video’s draaiden om twee ambassadeurs van G-SHOCK: Douwe Macaré en Daniel Wedemeijer. Douwe is topskater en maakt deel uit van het Olympisch skateboardteam, Daniel is een talentvolle BMX’er. In persoonlijke video’s vertellen de topsporters over hoe het bereiken van de top gepaard gaat met vallen en opstaan, het verleggen van grenzen en absolute toughness. Precies de uitstraling waar G-SHOCK om bekend staat. De toughness van zowel de horloges als de sporters viel extra op in  de gezamenlijke video Challenge Your Limits 

Van concepting en het begeleiden van de opnamedag tot het meedenken over de nabewerking en het posten op social media; LVTPR was verantwoordelijk voor het gehele proces. En het doel van 20.000 volgers? Dat werd, mede dankzij de video’s, al in augustus behaald.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: