Zoeken

Gorillaz Spirit House

Sonos

Influencer event

Gorillaz Spirit House

Sonos

Influencer event

De virtuele band Gorillaz is een van de grootste muziekacts van dit moment. Toen de samenwerking van deze band met onze klant Sonos bekend werd, sprongen we hier dan ook een gat in de lucht. In het kader van het eerste album in zeven jaar – Humanz – hostte Sonos een zogenaamd Spirit House in New York, Berlijn en Amsterdam. Hier ervaarden fans niet alleen het album op een interactieve manier, maar was de geluidservaring ook nog eens van het hoogste niveau dankzij de PLAYBASE-speaker van Sonos. Aan LVTPR de vraag om de Amsterdamse editie onder de aandacht te brengen van media. En om het huis vol te krijgen natuurlijk.

Wat deden we? Allereerst pasten we de Spirit House-ervaring aan op de behoeftes van Benelux-media. Dat betekende onder meer het kiezen van de juiste locatie (De School) en de perfecte aankleding.

Maar ook het verzorgen van de media-aankondiging, en het lobbyen bij media en influencers om ze deze one time opportunity niet te laten missen.

Uiteindelijk kwamen de spreekwoordelijke apen ruimschoots uit de mouw. Oftewel: onze consultants weten niet alleen precies hoe een ultieme Sonos-experience in te zetten, maar zijn ondertussen ook volleerde Gorillaz-tourguides. Helaas zijn ze nu not available for booking anymore. Dankzij de nauwe samenwerking met Sonos en internationale bureaus kwamen maar liefst dertig kunst-, design-, muziek- en cultuurtitels naar de persopening van het huis, wat inhield dat zo’n zestig journalisten en bloggers Gorillaz én Sonos hebben ervaren. We’re happy and feeling glad!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: