Zoeken

Lavaredo Ultra Trail 2017

The North Face

Perslobby

Lavaredo Ultra Trail 2017

The North Face

Perslobby

Onze klant The North Face en trailrunning – ze zijn al vijftien jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat betekent niet alleen dat het outdoorkledingmerk de optimale uitrusting voor hardlopen in de natuur biedt, maar ook eens per jaar een ultieme trailrun organiseert: de The North Face Lavaredo Ultra Trail. Een enorm evenement met wedstrijden van 120, 48 en 20 kilometer door de Italiaanse Dolomieten. Kortom: een prachtig uithangbord voor een superinteressante doelgroep, de trailrunners. The North Face vroeg LVTPR om in de Benelux vijf invloedrijke topjournalisten of bloggers zo ver te krijgen om deel te nemen. En natuurlijk om over hun ervaringen te schrijven of filmen – van voorbereiding en de race tot het herstel na afloop.

Deze sportieve uitdaging gingen we bij LVTPR natuurlijk maar al te graag aan. IJze, een van onze consultants, is zelf fervent hardloper en dus de aangewezen persoon om te lobbyen bij de geschikte sportmedia en influencers. Zijn goede contacten en interesses leidden ertoe dat mensen achter Trail-running.eu en Outside Magazine, en hardloopvlogster Annemerel.com op de deelnemerslijst kwamen te staan van een van de drie races.

Tijdens de lobby werd hij zelfs zo enthousiast dat hij besloot zelf ook deel te nemen. En om meteen Michel, een van de copywriters voor The North Face en hardloper, mee te nemen voor een loodzware twintig kilometer met meer dan duizend hoogtemeters. En daar zagen ze niet eens als een berg tegenop…

We begeleidden de media in Italië, verzorgden de nodige The North Face-kleding en -schoenen en zorgden ervoor dat niets ze in de weg stond om een topprestatie neer te zetten. Dat leverde niet alleen vermoeide benen op bij de deelnemers, maar ook fantastische foto’s, video’s en verhalen. Over de race, maar ook over onze klant The North Face. Zo maakte Annemerel.com maar liefst drie vlogs over haar avonturen en schreef ze een column in de Metro. Outside Magazine plaatste een verhaal in hun papieren uitgave. Trail-Running.eu paste zelfs de Facebook-header speciaal voor de Lavaredo Ultra Trail aan. En dan vergeten we nog de vele posts op Instagram, YouTube en Facebook die de diverse media online zetten. Samen met ook Emmanuel Huet van L’Avenir en Dirk Van Thuyne van Running.be Magazine die ons Belgische team regelde was ons doel van vijf zo precies gehaald. O, en mocht je je afvragen of onze twee LVTPR-lopers de finish hebben gehaald? Jazeker!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: