Zoeken

Lancering nieuw huismerk

PLUS

Interne communicatie

Lancering nieuw huismerk

PLUS

Interne communicatie

Ken jij ze ook: de PLUS-huismerkproducten met groene band? Acht jaar lang maakte de supermarktketen haar huismerkproducten hiermee superherkenbaar voor elke klant. Maar om de huismerkproducten ook qua uitstraling precies bij de ‘Goed Eten’-belofte van PLUS te laten aansluiten, wordt vanaf nu het product juist meer centraal gezet op de verpakking. De eigen medewerkers moesten hier als eerste van op de hoogte zijn. Wij bedachten een creatieve aanpak om hen om te toveren in echte huismerkambassadeurs. Te beginnen met de koffie, want die werden als eerste huismerkproductten van een nieuw jasje voorzien.

Trots en betrokkenheid: dat wilden we creëren onder de medewerkers. Sámen de huismerkproducten proeven en beleven, dus. Maar toen brak de coronacrisis uit en waren we door de overheidsmaatregelen genoodzaakt het samenzijn zoveel mogelijk te beperken. Daar vonden we iets op.

Thema van de campagne werd ‘Iedereen geniet van het PLUS-moment’. Want iedereen verdient een moment om even te ontspannen met heerlijke PLUS-koffie: of dat nou is in de vestiging met een collega, even alleen, of met je moeder of partner. Het ‘koffiemoment’ is immers voor velen een vast moment van de dag – óók in coronatijd.

We maakten vier activerende postkaarten en twee campagneposters, met daarop humoristische oneliners met een knipoog die het product én het koffiemoment centraal stelden. Alle (!) PLUS-medewerkers kregen deze kaarten cadeau en werden hiermee aangemoedigd een collega, vriend of familielid weer eens uit te nodigen voor een kopje koffie – op gepaste afstand. Cappucci-no of cappucci-yes? Daarnaast zijn de campagneposters opgehangen in de bedrijfskantines van de winkels en in de distributiecentra… bij de koffieautomaat, natuurlijk! De interne campagne leverde veel enthousiaste reacties van medewerkers op.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: