Zoeken

play-doh case NL

Hasbro

PR- & influencer-campagne

play-doh case NL

Hasbro

PR- & influencer-campagne

Play-Doh, met haar 77 verschillende kleuren, is het nummer 1 Arts & Craft-merk. Toch blijkt uit onderzoek dat drie op de tien ouders hun kinderen liever niet laten spelen met het speelgoed. Meestal omdat ze zich ergeren aan gemixte of in het verkeerde potje teruggeplaatste kleuren. Het was onze taak om ouders in de Benelux te laten kennismaken met de voordelen (plezier, eindeloze creativiteit, …) maar ook te tonen  dat die zeker opwegen tegen de nadelen.

PR- & influencer-campagne

Wij zijn er bij LVTPR van overtuigd dat muziek onze manier van denken kan veranderen. Liedjes brengen welzijn, begrip en een blij gevoel. Daarom lanceerden we de ‘Mix It Up!’ PR- en influencer-campagne. Samen met de populaire Benelux-influencer (en ouder) Jaap Reesema creëerden we het liedje ‘Mixen Maar!’. De song, beschikbaar op Spotify, werd gepromoot via verschillende mediakanalen. Het doel: kinderen creatief te laten spelen met Play-Doh zonder de beperkingen die ouders hen opleggen.

ROI: 66% omzetstijging

De Mix It Up!-campagne leidde tot fantastische media- en influencer-resultaten (zie onderstaande lijst). Omdat velen zich herkenden in het verhaal zorgde de massale inzet op sociale media bovendien voor een enorm organisch bereik en interactie. Dankzij de campagne steeg de verkoop van Play-Doh in de Benelux in 2020 met 66% vergeleken met 2019.

Coverage lijst: nationale media (RTL Boulevard, RTL Nieuws, Fabulous Mama, Famme, J/M Ouders & Goed Gevoel, Het Laatste Nieuws), regionale media (Brabants Dagblad, De Stentor, De Gelderlander, marcom media (Adformatie) en blogs van ouders als Mama’s liefste, Love2bemama en Meervanmir en influencer kanalen (Kim Kötter, Monique Smit, Queen of Jetlags, Yasmine Barrag, Siska Schoeters, Ann Van Elsen en Aurélie van Daelen).

Hulp nodig met je product/lifestyle PR?

Neem dan gerust contact met ons op.  

"Jullie zijn een topteam. De Belgische en Nederlandse collega’s werken samen als een eenheid. Jullie drive en enthousiasme is duidelijk te zien in jullie werk."
- Hasbro

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: