Zoeken

Nieuwe deelmobiliteitsspeler in Brussel

Go Sharing

Lanceringscommunicatie

Nieuwe deelmobiliteitsspeler in Brussel

Go Sharing

Lanceringscommunicatie

GO Sharing lanceerde in september 2021 zijn eerste 500 elektrische deelscooters in Brussel en wilde dit bekendmaken bij het grote publiek. In de hoofdstad waren al een aantal deelscooter-aanbieders actief en aangezien GO Sharing een half jaar eerder al was gelanceerd in Antwerpen, was ook hun eigen concept al gecoverd in de Belgische media. Toch voelden we bij LVTPR dat er ook uit deze Brussel-case een verhaal te halen viel.

Om dat verhaal te vinden, doken we diep in onze klant en zijn markt. Waar zat de nieuwswaarde? Hoe onderscheidde GO Sharing zich in het lokale mobiliteitsaanbod? Welke topics speelden er onder welke journalisten rond Brusselse mobiliteit en deeleconomie, en waar zat de overlap met de messaging van GO Sharing? Die research combineerden we met onze solide kennis van het Belgische en Brusselse medialandschap. Met als doel: relevant nieuws brengen naar de juiste journalisten.

Elektrische deelscooters all over de media

Lezers vernamen de lancering massaal via alle relevante Brusselse media (inclusief de belangrijke expatmedia), de meerderheid van de grote nationale kranten (Vlaams én Franstalig) en zelfs een aantal zakelijke titels, waaronder deze TV-reportage op Canal Z.

“LVTPR gaf een erg scherpe indruk: jullie schakelden snel en efficiënt en stelden van in het begin de juiste vragen. Zo kwamen jullie ondanks een zekere tijdsdruk tot de juiste aanpak en messaging en kreeg onze lancering aandacht bij een zeer groot én gericht publiek. De samenwerking verliep ook zoals wij het graag hebben: vlot, aangenaam en inhoudelijk to the point.”
– Philippe Van Raalte, marketing manager bij GO Sharing.

–> Ook voor SHARE NOW (vroeger bekend als DriveNow), een andere belangrijke Brusselse deelmobiliteitsspeler, deden we heel wat geslaagde projecten: nadat we lanceringscommunicatie verzorgden, zetten we DriveNow ook structureel neer als thought leader in hun domein, en boostten we hun brand awareness zelfs met een creatieve Kerst-actie op social media.

–> Benieuwd met welke verhalen wij de relatie van uw doelgroep met uw aanbod, project of organisatie kunnen versterken, op een doordachte en geloofwaardige manier? Contacteer ons.

"Jullie stelden van in het begin de juiste vragen. Zo kwamen jullie tot de juiste aanpak en messaging en kreeg onze lancering aandacht bij een zeer groot publiek."
- Philippe Van Raalte, marketing manager (GO Sharing)

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: