Zoeken

Relevantie blijven aantonen

Belnet

Corporate profiling

Relevantie blijven aantonen

Belnet

Corporate profiling

Elke dag bouwt, onderhoudt en optimaliseert Belnet kwalitatieve en innovatieve netwerkinfrastructuren met bijhorende diensten voor hogeronderwijs-, onderzoeks- en overheidsinstellingen. En dat doet het uitstekend. Maar omdat de organisatie grotendeels gefinancierd wordt door de overheid, moet ze voortdurend haar relevantie aantonen. Om die uitdaging beter aan te gaan, deed Belnet in 2017 een beroep op LVTPR.

Profiling

LVTPR werkte een plan uit om Belnet en zijn nationale internetknooppunt BNIX te profileren bij beslissingsnemers en beleidmakers, vooral via nationale zakelijke en ICT-media. De uitvoering verliep onder andere via surveys, executive profiling en nieuwsupdates. We boden Belnet ook uitgebreide PR-ondersteuning tijdens community events: zo pitchten en begeleidden we interviews, schreven we speeches voor het management en partners, …

Niet naast te kijken 

Dankzij deze aanpak steeg de zichtbaarheid van Belnet in de media met 40% in vergelijking met 2017. En belangrijker: ook de kwaliteit ging er fors op vooruit. Tier 1-media als Data News, RTL, L’Echo, L’Avenir, en La Libre Belgique zetten Belnet in de kijker, vaak ook in hun printedities. Bovendien had de coverage in het algemeen een positievere toon dan voorheen. In de media kon de doelgroep alvast niet naast Belnet kijken, een uitstekende basis om de sleutelpositie van de organisatie in het Belgische IT-landschap te versterken.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: