Zoeken

Representatief op het web

Meridion

Webdesign

Representatief op het web

Meridion

Webdesign

Wie onze klant Meridion is? Een prachtbedrijf – al zeggen we het zelf –, gespecialiseerd in compliance- en certificeringsprocessen op een unieke manier, geen one size fits all. Maar wie tot voor kort op hun website keek, zag een typische website van een start-up – een beeld dat niet meer aansloot bij wat Meridion inmiddels is. En bij wat het bedrijf vertelt via andere kanalen, zoals blogposts, social media en klantcases. Geen tijd te verliezen dus: het centrale hart van de communicatie moest weer op gelijke voet komen met het gewenste imago. LVTPR hielp Meridion van a tot z met een nieuwe website.

De eerste stap: een messagingsessie. Want wie communiceert, begint met het bepalen van de boodschap en de doelgroepen. Wat, hoe en waarom lever je eigenlijk de diensten die je levert? Los daarvan bespraken we samen met de klant ook de wensen, verwachtingen en plannen van Meridion op het gebied van communicatie, marketing en imago. En we deden een concurrentie-analyse. Al deze resultaten samen vormden de basis voor de website, namelijk het ontwerp, de teksten en de indeling.

Zo kwamen we tot een restyle van het Meridion-logo en drie zogenaamde style tiles. Een style tile bevat diverse elementen, zoals kleuren, typografie, vormentaal, beeld, texturen en UI-elementen. Elke tile kreeg een andere look-and-feel. Zo was in één oogopslag duidelijk wat voor de nieuwe website de beste match met de gewenste uitstraling was. En de teksten pasten we hier natuurlijk nauwkeurig op aan.

De gekozen style tile was hét vertrekpunt om het interactieontwerp en visual design op te zetten. Om de kosten en doorlooptijd te beperken, maakten we de wireframe en het prototype in moderne UI design- en presentatietools. Hiermee kon Meridion snel en eenvoudig online feedback geven.

Daarna was het alleen nog een kwestie van bouwen – wat we ook in huis deden. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het zelf op www.meridion.nl!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: