Zoeken

Shine like a star!

Henkel

Creatieve mailing voor productlancering

Shine like a star!

Henkel

Creatieve mailing voor productlancering

Syoss, een merk van Henkel dat producten voor professionele haarverzorging en -styling biedt, bracht nieuwe haarkleursprays op de markt. Om het grote publiek hiermee in aanraking te brengen, schakelde Syoss LVTPR in om via creatieve PR-activiteiten zichtbaarheid te genereren bij invloedrijke opinieleiders.

De in het oog springende kleuren en glitters leenden er zich uitstekend voor om het nieuwe product in feestmaand december onder de aandacht te brengen. Je kerst- of oud-en-nieuwoutfit is immers pas af als je kapsel er volledig bij matcht!

Aan ons restte de vraag: hoe val je op, als je product zelf niet al te veel ruimte inneemt? Door een creatieve mailing – een fysieke verzending van de nieuwe producten – op te zetten die qua formaat juist alle verwachtingen overtreft! We verrasten de door ons geselecteerde 25 hair- en beauty-influencers dan ook met een enorm pakket – mét strik – en lieten deze persoonlijk afleveren.

Bij het openen van de doos steeg er een reusachtige, gouden heliumballon in stervorm uit op, waarop ‘Shine like a star’ en ‘Happy 2018’ stond. De grootste verrassing werd tot het laatste bewaard: de vijf nieuwe Syoss-sprays die we in een feestelijke verpakking en met informatieve flyer aan de ballon hadden vastgemaakt.

Dat het kleine cadeau in een grote mailing in goede aarde viel, bleek wel uit de enthousiaste reacties die de influencers massaal op hun kanalen deelden. Zo publiceerden Elenaland, Isabellablogss en SymplynSpecial een Instagram-post en nam Pinkit de sprays mee in haar blog. In totaal zorgde driekwart van de influencers via hun accounts voor een bereik van 230.000 mensen in Nederland. En zo ook voor een blije klant!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: