Zoeken

‘Smart’ omgaan met straling tijdens je zwangerschap

Noppies

Perslancering

‘Smart’ omgaan met straling tijdens je zwangerschap

Noppies

Perslancering

Is de straling van onder andere smartphones, wifi-routers, tablets en smart-tv’s op de lange termijn schadelijk voor het kleintje in de buik van zwangere vrouwen? Volgens Noppies en RADYGO is de wetenschap hier nog niet eenduidig over. Toch worden overal alvast maatregelen getroffen, just to be sure… Zo is in Frankrijk wifi op crèches bijvoorbeeld al verboden. Ook in Nederland levert de straling vaak stof tot nadenken, maar zijn er nog geen voorzorgsmaatregelen getroffen.

Noppies en RADYGO wilden zwangere vrouwen een keuze kunnen bieden. Wie ‘smart’ om wil gaan met straling moet dat kunnen volgens hen. Zij introduceerden daarom stralingwerende zwangerschapskleding en aan LVTPR de taak om een positieve awareness-campagne te creëren voor deze bijzondere collectie. Een spannende taak: we wilden zwangere vrouwen slechts laten zien dat zij zelf een keuze hebben en geen oordeel vellen over de schadelijkheid van de straling zolang de wetenschap daar ook nog niet honderd procent over uit is.

Wij nodigden journalisten en (zwangere) influencers uit voor de lancering van de collectie tijdens een spraakmakend persevent. Dat deden we met een fysieke mailing met daarin onder andere een infographic over straling in het dagelijkse leven en een Noppies x RADYGO-zwangerschapsbroek. Voor extra naamsbekendheid schreven we blogs en een persbericht en zetten we samenwerkingen met influencers op.

Op die manier informeerden we zowel de media als de consument over straling, maakten we hen bewust over hoe deze collectie daartegen beschermt, en wekten we nieuwsgierigheid op. Tijdens de perslancering konden we bovendien de media informeren over Noppies en RADYGO, en over de reden waarom Noppies het zo belangrijk vindt om mommy’s to be een keuze te bieden op dit gebied. Twee vliegen in één klap!

De resultaten? Tijdens het persevent creëerden Noppies en RADYGO met hun visie en gedachte achter de collectie een (positief) bewustzijn over smart omgaan met straling in het dagelijkse leven. Aanwezig waren mommy’s (to be) – Saar Koningsberger, Sharon Doorson en Toprak Yalçiner – en journalisten van EditieNL, VIVA Mama, BNR en Frankwatching. EditieNL behandelde het onderwerp diezelfde dag nog in een item tijdens de tv-uitzending. Ook verschenen er diverse Instagram Stories van bekende influencers, kwam de kleding voorbij in onder andere de vlog van Diesna Loomans en schreef het Reformatorisch Dagblad een artikel over de Noppies x RADYGO-collectie.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: