Zoeken

South African Dance Battle

South African Tourism

Influencerdiner

South African Dance Battle

South African Tourism

Influencerdiner

Een supertoffe Zuid-Afrikaanse dance battle met als host Gwen van Poorten, bekend van BNNVARA’s Spuiten en Slikken. Dat moet wel een aantal interessante media aantrekken, toch? Uitdaging was echter dat het evenement plaatsvond op een zaterdag. In Zaandam. En op héél korte termijn. Niet echt de ideale omstandigheden om te rekenen op veel aanmeldingen van journalisten. Maar onze klant South African Tourism wilde natuurlijk wel zoveel mogelijk publiciteit genereren. Aan ons de taak om dat voor elkaar te krijgen, in nauwe samenwerking met South African Tourism’s socialmedia-bureau The Social Club.

Het idee was een diner te organiseren, voorafgaand aan de dance battle. Wij adviseerden South African Tourism hier influencers voor uit te nodigen. Zij zorgen via hun socialmedia-kanalen immers meteen voor exposure onder een grote doelgroep. We maakten een zorgvuldige selectie: welke influencer past het best bij de communicatiedoelstellingen van South African Tourism?

Vervolgens bedachten we hoe we de genodigden volledig konden onderdompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur. En hoe kan dat beter dan te beginnen met de reis náár de battle? We haalden de influencers op in Amsterdam en brachten ze op een in Zuid-Afrikaanse stijl gedecoreerde boot naar Zaandam. Onderweg trakteerden we ze op een op-en-top Zuid-Afrikaans diner. Denk: sosaties, koedoe en potjiekos. Natuurlijk mét bijpassende Zuid-Afrikaanse wijnen. O, en hadden we onze eigen Zuid-Afrikaanse dj al genoemd? Eigenlijk was het uitzicht – op Hollandse koeien, niet op de Big Five – het enige dat we niet konden veranderen.

Helemaal in de Zuid-Afrikaanse mood vormden de influencers het perfecte publiek voor de dance battle. Nog diezelfde avond zagen we de eerste resultaten en ook daarna kon South African Tourism rekenen op veel aandacht. Zo schreef Manify over het land, organiseerde Dear Good Morning een dance challenge en verschenen er Instagram-posts en -stories van onder andere 2aroundtheglobe, Wildandboho en DailyRebel. Missie suksesvol!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: