Zoeken

Spreekbuis van de sector

ShareNow

thought leadership

Spreekbuis van de sector

ShareNow

thought leadership

Sinds de lancering in 2016 is de naambekendheid van DriveNow in Brussel enorm gegroeid. Met de hulp van LVTPR is de autodeeldienst een echte thought leader geworden op het vlak van free-floating autodelen. En dat zowel in de ogen van de media, het grote publiek als de politiek.

Om die positie te versterken, hielpen we onze klant om nog meer te wegen op het algemene mobiliteitsdebat en de rol van free-floating daarin te versterken. Daarvoor bracht het een heel specifieke PR-discipline in stelling: het opiniestuk. CEO Christian Lambert leverde de visie, LVTPR de scherpe pen en de mediarelaties.

Het eerste stuk verscheen in september 2017, toen verschillende steden in het nieuws kwamen met ‘pestmaatregelen’ om de auto uit het centrum te weren. DriveNow en LVTPR newsjackten dat topic via dit opiniestuk in Le Soir. Onder de gedecideerde titel ‘de privéwagen heeft geen toekomst meer in de stad’ bracht Christian Lambert een vurig en genuanceerd pleidooi voor een constructievere manier om die toekomstvisie te realiseren.

En toen in het voorjaar van 2017 enkele stemmen – ook vanuit politieke hoek – de duurzaamheid van free-floating in twijfel trokken, namen DriveNow en LVTPR opnieuw de handschoen op. Met twee heldere en goed onderbouwde wederwoorden in Knack en L’Echo bouwden ze DriveNow’s status als spreekbuis van de free-floating autodeelsector verder uit.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: