Zoeken

Razendsnel naar Zwarte Cross

Extreme Networks

Storytelling

Razendsnel naar Zwarte Cross

Extreme Networks

Storytelling

Het moet wel heel gek zijn als je het niet kent: het Zwarte Cross Festival, een van de grootste jaarlijkse outdoor muziek- en sportfestivals van Europa. Met maar liefst 33 podia verdeeld over 160 hectare en drie dorpen trekt het elk jaar ruim 220.000 bezoekers. Om het evenement veilig te houden en festivalgangers een goede WiFi-verbinding te kunnen bieden, sloeg Zwarte Cross de handen ineen met onze klant Extreme Networks. Samen ontwikkelden ze een unieke netwerkoplossing voor de 2018-editie van het festival. Aan LVTPR de vraag om deze bijzondere samenwerking onder de aandacht te brengen van relevante tech- en IT media. Zodat Extreme Networks zich zou neerzetten als een partner die organisaties ondersteunt met stabielere verbindingen. Een uitdaging die we maar al te graag aangingen.

Extra opgave voor onze PR-consultants: het festival vindt plaats midden in de zomervakantie. En ook nog eens in de Achterhoek, behoorlijk ver van de plek waar veel tech- en IT-media zitten.

Echter, door onze uitgebreide mediadatabase en persoonlijke relaties met veel van de belangrijkste journalisten, konden we precies de juiste benaderen. Voor een festivalbezoek, maar ook een exclusief kijkje in de keuken. Het zorgen voor optimale WiFi op een dergelijk groot evenement is namelijk geen eenvoudige klus.

Uiteindelijk leidden onze PR-consultants samen met het team van Extreme Networks en IT-manager Maurice Haafs vier relevante journalisten rond over het festivalterrein. Van de WiFi Helpdesk tot backstage bij een groot concert en het IT-managementcenter: ‘Where the magic happens’.

Het resultaat van deze bloedhete dag in de Achterhoek? Artikelen in onder andere CIO Magazine, Techzine.nl en Blog IT die het verhaal van Extreme Networks en Zwarte Cross Festival perfect verwoordden. En nog belangrijker: een tevreden klant die aan de hand van deze dag nog een referentieverhaal en bedrijfsvideo liet produceren.

 

 

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: