Zoeken

What the furb?

Swoop

Begrip creëren bij de media

What the furb?

Swoop

Begrip creëren bij de media

Steeds meer mensen zien een refurbished toestel als een interessant alternatief voor een nieuwe laptop, smartphone of tablet. Niettemin blijkt dat er nog veel verwarring is over de term en het concept ervan. Is het nu een tweedehands of niet? En wat maakt een toestel eigenlijk refurbished? Voor onze klant SWOOP gingen wij aan de slag om het verhaal duidelijk te maken aan een belangrijke groep journalisten.

Hoe we dat deden? Allereerst door het refurbished-proces te visualiseren in een persdemonstratie. In een-op-een-sessies konden diverse journalisten stap voor stap kennisnemen van hoe zo’n levensverlenging door SWOOP in zijn werk gaat. Dat betekent dus live aanschouwen hoe SWOOP een toestel ontvangt, checkt, repareert en uiteindelijk als ‘goed’, ‘zeer goed’ of ‘als nieuw’ oplevert.

Behalve inzicht bieden in het technische proces, onderstreepte SWOOP met de demonstratie zijn expertise op dit gebied. LVTPR verzorgde het hele proces: van idee, lobby, facilitering en begeleiding tot uiteindelijke follow-up.

De inhoudelijke sessies bleken dankbare input voor de aanwezige media: Rubriek.nl (lifestyle), Frankwatching (tech), iPhoned, AndroidPlanet (telecom) en Bright (innovatie) publiceerden online over de sessie. Bright maakte zelfs een online video-interview, dat niet alleen op de eigen kanalen, maar ook via EditieNL de Nederlandse consument bereikte. Net als bij refurbishment: first class quality!

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: