Zoeken

Zen op de piste

Val Thorens

Imagoverandering

Zen op de piste

Val Thorens

Imagoverandering

Met zijn hoge ligging en kilometerslange pistes is Val Thorens een geliefde bestemming voor geoefende skiërs en snowboarders. Ook is het Franse skioord populair onder jongeren vanwege het ruime en gevarieerde aanbod après-skimogelijkheden. Maar Val Thorens is niet alleen ‘the place to be’ voor skicracks en partypeople. LVTPR werd benaderd om een imagoverandering te realiseren en het dorp te positioneren als allround wintersportbestemming.

Om te beginnen inventariseerden we wat Val Thorens allemaal in huis heeft. Welnu, dat bleek heel wat te zijn. Naast het sportieve skiën en snowboarden, en het feestelijke après-skiën, leent het dorp zich namelijk ook erg goed voor een ontspannen (sneeuw)vakantie. Hoe kun je dat beter vertellen dan journalisten dit zelf te laten beleven?

In samenspraak met het toerismebureau van Val Thorens organiseerden we een persreis voor een selecte groep redacteuren van lifestylemedia uit Nederland en België. Tijdens de trip konden zij genieten van een heerlijke massage in de spa’s van luxe hotels. We gingen weg van de drukke piste met een huskyslee, deden yoga in de bergen en maakten op sneeuwschoenen een rustgevende wandeling door de sneeuw. Er werd gegeten in de hippe (vega-)restaurants die Val Thorens rijk is, hét bewijs dat je er niet alleen kaasfondue en tartiflette kunt eten.

Niet alleen de selectie van de deelnemers, ook de timing van de reis – het vroege voorjaar – was bewust: dankzij de langere dagen en hogere temperaturen kwam het ontspannende element van de reis nog beter uit de verf. Het resultaat? De journalisten van Viva en Happy in Shape (Nederland), Feeling en Marie Claire (België) genoten met volle teugen. Mooie publicaties verwachten we in het najaar, perfect op tijd voor het nieuwe winstersportseizoen.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: