Zoeken

Het bureau voor crisiscommunicatie

Wat voor organisatie je ook bent, een crisis kan altijd toeslaan. Om verschillende redenen: een reorganisatie, een terugroepactie, een arbeidsongeval, een brand, etc. Maar wat de oorzaak ook is, je voorbereiding op communicatievlak bepaalt hoe erg de gevolgen zijn. Bij LVTPR, het Benelux-bureau voor crisiscommunicatie, helpen we jou bij alle aspecten van issuemanagement en crisiscommunicatie, van monitoring tot strategie en executie. Zo beperk je je reputatieschade tot het absolute minimum of – het kan echt – kom je er zelfs sterker uit.

Wat heeft LVTPR je te bieden?

Monitoringabonnement

Als een issue of crisis zijn weg naar de media vindt, gaat die snel een eigen leven leiden. Heb je dat te laat in de gaten, dan ben je alle controle over de communicatie kwijt. Een proactief crisisabonnement is dus een enorme troef. Via tal van monitoringtools monitort LVTPR continu alle (social) media en fora. Verschijnt er iets over jouw bedrijf of merk, dan weten wij het meteen en komen we direct in actie. Via daily coverage reports bieden we je bovendien elke ochtend een mediaoverzicht, inclusief de actualiteiten die voor jou van belang zijn.

Proactieve crisiscommunicatieplannen

Uit onderzoek blijkt dat slechts 38 procent van de bedrijven over een crisiscommunicatieplan beschikt. Maar elk bedrijf dat zijn reputatie serieus neemt, heeft er eentje nodig. Want zonder plan moet je je na het toeslaan van de crisis nog organiseren, terwijl je al aan het communiceren zou moeten zijn. Ons proactieve crisiscommunicatieplan helpt je goed voorbereid te zijn. Met een volledige risico- en impactanalyse, een stakeholdermapping en een gedetailleerd stappenplan; hoe communiceer je en met welke kanalen? Daarnaast werken we enkele mogelijke crisissituaties in detail uit, zodat er concrete scenario’s klaarliggen voor het geval dat.

Crisiscel die 24/7 beschikbaar is

Een gespecialiseerd crisiscommunicatiebureau waar je op elk moment een beroep op kunt doen is essentieel – hoe goed je ook voorbereid bent. Onze specialisten in België en Nederland staan 24/7 voor je klaar, ook als je nog geen klant bent. We bieden strategisch advies, monitoren en analyseren de crisissituatie nauwgezet, verzorgen de social care, mappen de stakeholders, en bepalen de communicatiestrategie en de bijhorende boodschappen en statements. Indien nodig geven we een spoedcrisistraining of treden we zelf op als woordvoerder.

Crisistraining

Je kan ook bij ons terecht voor mediatrainingen, maar een crisistraining bereidt je pas écht voor op het ergste. Hoe communiceer je wanneer een crisis zich voordoet, zelfs wanneer er nog geen informatie gedeeld kan worden? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat kan je wel en niet zeggen? Hoe kom je over in de media? Je leert het allemaal, onder andere via concrete oefeningen, zowel met als zonder camera.

Crisissimulatie

Live meemaken hoe het is om in het midden van een crisis terecht te komen? Dat ervaar je in onze crisissimulaties. We dompelen jouw organisatie onder in een crisissituatie die jouw onderneming écht kan overkomen. Vanaf het binnensijpelen van het slechte nieuws, tot journalisten die plots bellen, tot het bepalen van je communicatie en zelfs de nazorg. Je ervaart hoe het is om onder druk te communiceren en krijgt de kans om een heleboel te leren en te oefenen. Zo ben je optimaal voorbereid wanneer de crisis écht toeslaat.

Meer weten over onze crisiscommunicatiediensten?

Ja, ik wil graag meer informatie via e-mail ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recent sprongen we nog in de bres voor een veiligheidsbedrijf in crisis. Dat verhaal lees je hier.