Zoeken

Het bureau voor crisiscommunicatie

Een crisis kan altijd toeslaan, ook in jouw organisatie. Een reorganisatie, terugroepactie, arbeidsongeval, brand, de mogelijke oorzaken zijn legio. En hoe sneller je de communicatietouwtjes in handen neemt, hoe beter je er uitkomt. Bij LVTPR, het Benelux-bureau voor crisiscommunicatie, helpen we jou tijdens een crisis bij alle aspecten van issuemanagement en crisiscommunicatie, van monitoring tot strategie en executie. Of wil je je vooral voorbereiden op het ergste? Een uitstekend plan waar we je ook graag bij helpen.

Waarbij helpt LVTPR je tijdens een crisis?

24/7 ondersteuning bij crisiscommunicatie

Een crisiscommunicatiebureau waar je op elk moment een beroep op kunt doen is essentieel – hoe goed je ook voorbereid bent. Onze specialisten in België en Nederland staan 24/7 voor je klaar, ook als je nog geen klant bent. We bieden strategisch advies, monitoren en analyseren de crisissituatie nauwgezet, verzorgen je social media, doen een stakeholder mapping, en bepalen de communicatiestrategie en de bijhorende boodschappen en statements.

Spoedmediatraining Crisiscommunicatie

Heeft je woordvoerder weinig crisiservaring? Dan krijgt hij/zij een spoedtraining.

Woordvoerderschap

Heb je zelf geen woordvoerder in huis? Dan kunnen wij die rol voor je invullen.

Mediamonitoring

Voortdurend weten wat media over je crisis publiceren, is de sleutel om snel controle over de communicatie te krijgen. Via tal van monitoringtools houden we continu alle mogelijke print- en online media in de gaten, inclusief social media. 

Hoe zorgen we ervoor dat je voorbereid bent op een crisis?

Crisistrainingen

Zoek je een instaptraining om alle mensen die bij je bedrijfscommunicatie betrokken zijn, de basics over crisiscommunicatie mee te geven? Na onze kennissessie crisiscommunicatie weten ze allemaal hoe te handelen in noodgeval. Meer informatie over onze kennissessies vind je hier.

Je woordvoerder(s) grondig voorbereiden op het ergste? Dat is precies wat onze Mediatraining Crisiscommunicatietraining doet, volledig op maat van jouw organisatie. Hoe neem je asap de communicatie in handen, zelfs wanneer je nog niet alle informatie hebt? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat kan je wel en niet zeggen? Hoe kom je over in de media? Je leert en oefent het allemaal, zowel met als zonder camera.

Je hele crisisteam, inclusief je woordvoerder live laten meemaken hoe het is om in een crisis terecht te komen? Dat ervaar je in onze crisissimulaties. We dompelen jouw organisatie onder in een crisis die je écht kan overkomen. Vanaf het binnensijpelen van het slechte nieuws, tot journalisten die plots bellen, tot het bepalen van je communicatie en zelfs de nazorg. Je ervaart hoe het is om onder druk te communiceren en krijgt de kans om een heleboel te leren en te oefenen. Zo doe je het in money time meteen goed.

Proactieve crisiscommunicatieplannen

Beschik je nog niet over een crisiscommunicatieplan? Dan raden we je dat wel aan. Want zonder plan moet je je na het uitbreken van de crisis nog organiseren, terwijl je al aan het communiceren zou moeten zijn. Ons proactieve crisiscommunicatieplan bereidt je volledig voor. Met een volledige risico- en impactanalyse, een stakeholder mapping en een gedetailleerd stappenplan; hoe communiceer je en met welke kanalen? Daarnaast werken we de meest waarschijnlijke crisissituaties in detail uit, zodat er concrete scenario’s klaarliggen voor het geval dat.

Mediamonitoring-abonnement

Soms woedt een crisis al in de media voordat je er zélf van op de hoogte bent. Hoe langer dat duurt, hoe minder controle je nog krijgt over de communicatie. Een proactief crisisabonnement is dus een enorme troef. Als wij iets zien verschijnen over jouw bedrijf of merk, dan weten wij dat meteen en komen we direct in actie. Via dagelijkse coverage reports bieden we je bovendien elke ochtend een overzicht van wat er speelt, crisis of geen crisis.

Meer weten over onze crisiscommunicatiediensten?

Ja, ik wil graag meer informatie via e-mail ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recent sprongen we nog in de bres voor een veiligheidsbedrijf in crisis. Dat verhaal lees je hier.