Zoeken

Wat doet een werkstudent bij LVTPR: een interview met Larissa

LVTPR werkt regelmatig met werkstudenten. Zij werken in de uurtjes naast hun studie mee op accountteams en leren een hoop over de PR- en communicatiewereld. Om je een beeld te geven van wat een werkstudent hier de hele dag doet, interviewen we een van onze werkstudenten: Larissa Lens.

Waarom heb je als werkstudent bij LVTPR gesolliciteerd?
Ik wilde heel graag een bijbaan in de richting van mijn studie communicatiemanagement. Deze baan is wat dat betreft een goede stap in mijn carrière. Daarnaast was het voor mij ontzéttend fijn dat het kantoor zo dicht bij Utrecht ligt.

Wat zijn je werkzaamheden als werkstudent?
Het verzamelen van knipsels – publicaties over klanten in de media – behoort tot mijn belangrijkste activiteiten. Ik zit zelf in het Consumer & Brands-team, waar ik dat bijvoorbeeld doe voor The North Face. Daarnaast verstuur ik pakketjes en mailings naar klanten, media en influencers. Vaak help ik collega’s ook met het samenstellen van perslijsten.

Welke praktijkervaring doe je op?
Allereerst de ervaring van het kantoorleven en bijbehorende werktijden. Ook de omgang met collega’s is daarbij belangrijk. Wat ik bij LVTPR heel leuk vind is dat ik ook aspecten van marketing en social-mediastrategie in de praktijk meekrijg. Daarnaast leer ik het Nederlandse medialandschap goed kennen – en hoe daarmee te dealen – door goed mee te luisteren bij mijn collega’s.

Hoe combineer je je studie met het werk bij LVTPR?
Ik heb zelf nu een halfjaar weinig les, waardoor ik twee dagen per week bij LVTPR kan werken. Daarnaast vul ik m’n eigen studie-uren in. Gelukkig kan ik mijn werkdagen redelijk flexibel indelen waardoor het echt heel goed is te combineren met een studie. En omdat het zo goed matcht, gebruik ik mijn LVTPR-ervaringen in m’n schoolopdrachten. Superhandig!

Hoe ervaar je de bedrijfscultuur van LVTPR en hoe is je relatie met het team?
Ik vind het heel fijn om hier te werken. We hebben een relatief jong team, waardoor ik me er al snel thuis voelde. Iedereen is ontzettend aardig, grappig, en staat altijd voor je klaar. Bij LVTPR voel ik me als werkstudent dan ook echt onderdeel van het team. Ik word hier als volledige werknemer gezien, ondanks dat ik er parttime werk.

Ook interesse in een baan als werkstudent bij LVTPR? Stuur dan je cv en korte motivatie onder vermelding van ‘Vacature Werkstudent’ naar personeel@lvtpr.nl ter attentie van Lisa Arnoldus.