Zoeken

Kennissessie crisiscommunicatie

Een issue of een crisis komt bijna altijd onverwacht. Veel organisaties zitten op dat moment met de handen in het haar en verliezen zo kostbare reputatietijd. Daarom bieden we kennissessies rond crisiscommunicatie, op maat van jouw organisatie.

Zo’n kennissessie kan je zien als een instaptraining, individueel of in groep. Die is nuttig voor alle managementleden, communicatiemedewerkers en voor iedereen die bij je bedrijfscommunicatie betrokken is. Na de sessie weten ze allemaal hoe te handelen als een crisis zich voordoet.

–> Daarnaast bieden we ook doorgedreven praktische crisiscommunicatietrainingen aan voor woordvoerders. Voor meer informatie kan je hier terecht of kan je ons contacteren.

Concreet bestaat de kennissessie crisiscommunicatie uit:

Theorie

– Hoe bereid je je voor op een crisis?
– Hoe ga je om met een crisis?
– Wie zijn je stakeholders?
– Welke boodschappen communiceer je via welke kanalen?
– Voorbeelden van eerdere crisissen en de lessen die je daaruit kan trekken.

Praktijk

In kleinere groepjes oefenen we rond een realistisch crisisscenario voor jouw organisatie.

Q&A

Welke vraag je ook hebt over crisiscommunicatie, onze specialist beantwoordt ze.

Na afloop krijgt elke deelnemer een recap met de belangrijkste learnings. Zo fris je je kennis regelmatig op.

 

–> Wil je graag een kennissessie organiseren in jouw organisatie? Neem contact op met ons en dan bezorgen wij je een offerte op maat.

–> Wil je je van a-z voorbereiden op crisissen die zich in jouw organisatie kunnen voordoen? Dan kom je hier te weten hoe we je klaarstomen. Of heeft het noodlot net toegeslagen en heb je nu meteen hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0496 13 43 89 of 0496 71 82 04. Onze crisisspecialisten staan 24/7 voor je klaar.

–> Wat content als voorproefje? Lees dan onze zeven gouden regels rond crisiscommunicatie en deze blog rond het belang van interne communicatie bij crisissituaties.