Zoeken

12 -06-2017

Nieuws | LVT Group op de AdfoCup 2017: meer talent voor PR dan voor voetbal

12 -06-2017

Nieuws | LVT Group op de AdfoCup 2017: meer talent voor PR dan voor voetbal

Het leek bij voorbaat een goed idee: zowel een mannen- als een vrouwenteam laten deelnemen aan de AdfoCup 2017. In het kader van je kansen spreiden en inzetten op meerdere paarden zou de kans op succes zo vele malen groter zijn bij dit voetbaltoernooi voor de marketing- en communicatiesector. Niets bleek echter minder waar toen twee LVT Group-teams zaterdag 10 juni aantraden op de Amsterdamse velden.

Vrouwen
Laten we beginnen met het op de AdfoCup debuterende vrouwenteam, dat een frêle combinatie aan Vlaamse en Nederlandse voetbalsters afvaardigde. Pluspunten: doorzettingsvermogen, enthousiasme en een niet-aflatende drang om de bal te veroveren. Helaas bleken de tegenstanders niet gevoelig voor al deze sportiviteit. In maar liefst zes wedstrijden van vijftien minuten is de vrouwelijke LVT Group er helaas niet in geslaagd de bal tussen de palen te krijgen. Althans, niet die van de tegenstander.

Een felle strijd leverde uiteindelijk nog wel een 0-0-gelijkspel op. Dit puntje werd gevierd alsof het een overwinning was. Coach Johan de Ost: “Hoewel lastig coachbaar, zag ik in dit fanatieke team wel degelijk aanknopingspunten voor de editie van volgend jaar. Met name in de derde helft vond ik ons het beste van het spel hebben. Dat je daar dan niet voor wordt beloond is zonde.”

Mannen
De mannen van de LVT Group hadden dit jaar te kampen met een verre van optimale voorbereiding. Niet alleen moest sterspeler De Ost vanwege een blessure noodgedwongen de plek onder de lat innemen, ook moesten maar liefst drie sterkhouders op het laatste moment afzeggen. Dit hield in dat de mannen hun vier wedstrijden met slechts één wisselspeler moesten volbrengen. Ausputzer Touw: “Ja, kijk, dan sta je dus bij voorbaat al met 1-0 achter.”

Gelukkig bleken de mannen al in de eerste wedstrijd wél het net te kunnen vinden, toen De Vries vanaf rechts de bal pardoes in de linkerbenedenhoek schoot. Naar eigen zeggen ‘flitste zijn leven in een seconde voorbij’, toen hij zich realiseerde wat hij eigenlijk had gedaan. Helaas bleek deze oprisping achteraf de enige goal voor de LVT Group. Enkele grote kansen ten spijt, de tegenstand bleek vaak net wat uitgekookter. Ook hier werd het enige punt (wederom door een 0-0-brilstand) gevierd als een overwinning.

En de derde helft? Die vond plaats in de volle zon. Daar komen de PR-kwaliteiten van de LVT Group pas echt tot volle wasdom. Meijering: “Zo bleken we opeens wel te kunnen scoren. Bier en hamburgers weliswaar, maar ach, wie maalt daar nu nog om? Feit is dat we volgend jaar sterker terug zullen keren dan ooit, dat weet ik zeker. Al is het alleen maar in de derde helft.”

Bekijk hier de uitslagen en eindstand in de poule van het vrouwenteam.
Bekijk hier de uitslagen en eindstand in de poule van het mannenteam.