Zoeken

10 -03-2020

LVTPR en Europese partners lanceren bureaunetwerk We Are Family

10 -03-2020

LVTPR en Europese partners lanceren bureaunetwerk We Are Family

Expertise in marketing & communicatie gericht op families nu gebundeld in internationale propositie

Bunnik/Brussel, 10 maart 2020 – Acht Europese PR-, marketing- en communicatiebureaus hebben de handen ineengeslagen en samen het ‘We Are Family’-netwerk opgericht. De unieke samenwerking bundelt de kennis, ervaring en lokale expertise op het gebied van doelgroepcommunicatie naar families en gezinnen van alle afzonderlijke bureaus in één internationale propositie. Voor de Benelux is LVTPR een van de medeoprichters.

De acht bureaus bieden geïntegreerde diensten van productdevelopment en consumentenonderzoek tot aan de lokale uitvoering van marketing-, PR- en retailcampagnes in 15 verschillende Europese landen. Het netwerk werkt daarnaast aan concrete plannen voor een lokale vestiging in New York eind dit jaar en voor 2021 staat uitbreiding naar China op de agenda. De bureaus binnen het netwerk werken ondertussen al anderhalf jaar samen, elk vanuit hun eigen expertise en met lokale kennis van landen en markten.

Charly Lammers van Toorenburg, medeoprichter van We Are Family en CEO van LVTPR:

“We merken een toenemende vraag naar specifieke doelgroepcommunicatie als het gaat om kinderen en jongeren en de families en gezinnen waarvan zij deel uitmaken. Niet alleen bij klanten als LEGO, Blizzard en Nintendo, maar ook bij bijvoorbeeld toekomstgerichte NGO’s, banken en sportbonden. Steeds meer bedrijven en organisaties beseffen dat jeugdige doelgroepen belangrijker worden en dat ze hen op een andere manier moeten aanspreken dan volwassenen. Bovendien zijn er belangrijke verschillen per land, zowel in cultuur als wetgeving. Jongeren in Rotterdam zitten in een totaal andere context dan in Rome of Reims.”

We Are Family biedt merken één internationale communicatiestrategie vertaald naar een lokale en flexibele uitrol per markt met oog voor culturele verschillen en nuances. De bureaus binnen het netwerk maken daarvoor gebruik van een eigen communicatiemodel dat gebaseerd is op data uit interviews en bevragingen van meer dan 40.000 kinderen en jongeren uit ruim 100 landen.

Volgens Maurice Wheeler, Managing Director van We Are Family, biedt het netwerk aan klanten het beste van twee werelden: “Klanten die een internationale campagne willen uitrollen kunnen kiezen voor een internationaal bureau met lokale kantoren, maar vinden daar zelden de juiste experts voor doelgroepen als kinderen en jongeren in elke markt. De andere keuze was tot voor kort om per markt de beste bureaus te vinden, wat weer de nodige uitdagingen met zich meebrengt op het gebied van management, coördinatie en een geïntegreerde aanpak. Met We Are Family bundelen we nu de beste bureaus in elke markt, maar hebben klanten één aanspreekpersoon die zorgt voor de internationale coördinatie en afstemming.”