Zoeken

14 -11-2018

Nieuws | LVTPR genomineerd voor European Excellence Award

14 -11-2018

Nieuws | LVTPR genomineerd voor European Excellence Award

Op 6 december dingt de Belgische toiletpascampagne van LVTPR mee naar een European Excellence award. Deze prestigieuze awards bekronen sinds 2007 uitmuntende prestaties in het PR- en communicatievak. De nominatie in de categorie ‘Health’ is voor LVTPR al de vierde internationale erkenning van het jaar.

LVTPR bedacht de genomineerde campagne op vraag van farmabedrijf Takeda. Takeda zocht, samen met de IBD-patiëntenverenigingen die het ondersteunt, naar een manier om de onzichtbare darmziekte zichtbaar maken voor het grote publiek. LVTPR ging die uitdaging aan en zette zelfs een stap verder, door ook een wettelijk afdwingbare toiletpas op de politieke agenda te zetten.

LVTPR werkte een geïntegreerde campagne uit met een verborgen camera en een petitie als speerpunten. Het PR-bureau legde – in regie van ervaren documentairemaker Leo De Bock – op video vast hoe darmpatiënten in winkels de toegang tot de toiletten werd geweigerd. Zelfs op vertoon van hun toiletpas. De video werd gepubliceerd op een webpagina waar bezoekers meteen de petitie voor de afdwingbaarheid konden ondertekenen. De actie werd gelanceerd met een uitgebreide social campagne (samen met digitaal bureau The Fat Lady) en een PR-lobby, die massale media-aandacht genereerde. Het resultaat overtrof ruimschoots de verwachtingen. 13.000 mensen tekenden de petitie en er kwam een nationale discussie op gang, ook in de politiek.

Vierde erkenning dit jaar

Karolien Hessels, managing director bij LVTPR België, is trots op deze European Excellence Award-nominatie: “We zijn enorm blij dat we opnieuw internationale erkenning krijgen voor een maatschappelijk relevante campagne. Eerder dit jaar verzilverden we al twee van de drie nominaties op de SABRE EMEA Awards: ons werk voor de Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen won de award voor beste guerillamarketing én we werden verkozen tot Benelux-agency van het jaar. Met deze vierde prestigieuze nominatie is 2018 nu al een fantastisch jaar, dat op 6 december alleen maar mooier kan worden. Ik kijk enorm uit naar de awarduitreiking.”

Meer info:

–> Het volledige verhaal van de toiletpascampagne
–> Meer info over de European Excellence Awards