Zoeken

30 -09-2022

LVTPR genomineerd voor BORA Awards met zowel consumer- als corporate campagne 

30 -09-2022

LVTPR genomineerd voor BORA Awards met zowel consumer- als corporate campagne 

Op 23 november dingen twee campagnes van LVTPR mee naar een prestigieuze BORA Award. De Monopoly Community Chest-campagne die het PR-bureau uitvoerde voor de Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro is genomineerd in de categorie Earned media: Best mono-brand campaign. De #StopLiveEnrollment-campagne, uitgevoerd in opdracht van de Belgische fotografiesector, is kanshebber in de categorie Corporate campaigns: Issue management and crisis communication.  

Op 3 oktober verdedigen alle genomineerde agencies hun case(s) bij een dertienkoppige jury en op 23 november worden de winnaars bekend gemaakt. De BORA Awards maken deel uit van de Best Of Awards en bekronen de beste PR-cases op het vlak van earned media & influencer relations. 

Karolien Hessels, managing director bij LVTPR België: “Wat me bijzonder fier maakt op deze nominaties, is dat ze beide perfect samenvatten wie wij als agency zijn, namelijk hét bureau voor corporate communicatie en consumer PR. Terwijl ons #StopLiveEnrollment-team een stem gaf aan de kleine portretfotografiesector die door de overheid dreigt gedecimeerd te worden, genereerde ons Monopoly-team massale en duurzame awareness voor een gigantisch speelgoedmerk. Met als gemeenschappelijke factor: sterke en geloofwaardige verhalen die meetbare impact maken. In die zin zijn deze nominaties al een voltreffer, maar uiteraard kijken we met gekruiste vingers uit naar 23 november.” 

Over ‘Monopoly: The Community Chest Challenge’ 

Monopoly is een icoon dat al jaar en dag meegaat, maar zichzelf nog steeds heruitvindt. En daarvoor luisteren ze naar hun community. Toen ze hun Algemeen Fondskaarten in een nieuw jasje gingen steken, lieten ze fans via een publieke stemming mee kiezen.  

LVTPR creëerde een geïntegreerde offline en online communicatiecampagne, met een influencerluik, een consumentenactivatie en promotie via social media. De bewoners van de bekende Monopoly-straten in België en Nederland kregen een branded stembiljet en flyer met hun straatnaam erop. In ruil voor hun stem en de flyer achter hun raam, maakten ze kans op een weekendje weg in een andere Monopoly-straat. De actie genereerde ook massale coverage in print en audiovisuele media.  

Lees hier de hele case 

Over #StopLiveEnrollment 

De Belgische federale overheid broedt al een tijd op plannen rond ‘live enrollment’, een project dat een bloedbad zou aanrichten in de fotografiesector. Alle pogingen vanuit de sector tot dialoog hierover waren tot februari 2022 tevergeefs. Tot LVTPR – tot twee keer toe – via social media en massale mediacoverage de publieke opinie achter de sector schaarde en live enrollment nationaal deed landen als een ‘vals goed plan’, ook voor de burger en lokale overheden. De politiek kon hierdoor niet langer wegkijken en werd gedwongen om zélf de dialoog te initiëren. 

Deze campagne werd uitgevoerd in opdracht van verschillende sectorfederaties en hun PA-kantoor Political Intelligence. 

Lees hier de hele case 

Samen met ons een awardwaardige campagne opzetten?

Neem contact op met ons