Zoeken

17 -04-2019

LVTPR opnieuw genomineerd voor SABRE Award

17 -04-2019

LVTPR opnieuw genomineerd voor SABRE Award

Toiletpascampagne voor Takeda dingt mee naar Best Benelux Campaign

Op 22 mei dingt de Belgische toiletpascampagne van LVTPR mee naar een prestigieuze SABRE Award. The Holmes Report reikt de SABRE EMEA Awards jaarlijks uit aan opvallende branding-, reputatie- en engagementcampagnes.

LVTPR bedacht de genomineerde campagne op vraag van farmabedrijf Takeda. Takeda zocht, samen met de IBD-patiëntenverenigingen die het ondersteunt, naar een manier om de onzichtbare darmziekte IBD zichtbaar te maken voor het grote publiek. LVTPR ging die uitdaging aan en zette zelfs een stap verder, door ook een wettelijk afdwingbare toiletpas op de politieke agenda te zetten.

Verborgen camera

LVTPR deed dat met een geïntegreerde campagne met twee speerpunten: een verborgen camera en een petitie. Het PR-bureau legde op video vast hoe darmpatiënten in winkels de toegang tot de toiletten werd geweigerd. Zelfs op vertoon van hun toiletpas. De video werd gepubliceerd op een webpagina waar bezoekers meteen de petitie voor de afdwingbaarheid konden ondertekenen. De actie werd gelanceerd met een uitgebreide campagne op social media (samen met digitaal bureau The Fat Lady) en een PR-lobby, die massale media-aandacht genereerde. Het resultaat overtrof ruimschoots de verwachtingen. Meer dan 13.000 mensen tekenden de petitie en er kwam een nationale discussie op gang, ook in de politiek.

Expertise in maatschappelijke thema’s

Karolien Hessels, managing director bij LVTPR België: “Vorig jaar al wonnen we twee SABRE Awards: die voor Best Benelux Agency of The Year en die voor Best EMEA Guerilla Campaign, met onze campagne voor de Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Dat we vandaag opnieuw meedingen met een maatschappelijke campagne, bewijst dat we met onze PR- en contentexpertise als geen ander een gevoelig thema op de kaart kunnen zetten. Ons hele team telt in spanning af naar de uitreiking op 22 mei in Londen.”

Wil jij met je bedrijf ook een award winnen met impactvolle communicatie?

Neem dan contact met ons op. Wij komen met plezier eens bij je langs om te bespreken hoe we dat samen kunnen realiseren.

Meer achtergrondinformatie: