Zoeken

28 -06-2018

Nieuws | Google Analytics & PR: LVTPR-consultants behalen certificaat

28 -06-2018

Nieuws | Google Analytics & PR: LVTPR-consultants behalen certificaat

Elke gemaakte beslissing en uitgegeven euro moet vandaag de dag door data gerechtvaardigd worden. Ook PR-teams staan onder toenemende druk om hun toegevoegde waarde te laten zien en een door ROI gedreven, strategische aanpak te hanteren. Het is dan ook niet genoeg om alleen te rapporteren in termen van impressies en bereik – het gaat ook om het laten zien van de waarde die PR heeft voor de business. Een belangrijke tool daarvoor is Google Analytics, gratis software van Google om inzicht te krijgen in de statistieken van websites. 

Omdat LVTPR het belang van data, analyse en accountability onderkent, heeft een groot deel van onze consultants zich de afgelopen maanden verder in Google Analytics verdiept. Het resultaat is daar: ze beschikken sinds deze week over een Google Analytics Individual Qualification (GAIQ), het officiële certificaat dat Google uitdeelt aan zij die met goed gevolg het online examen afleggen. Dat betekent dat ze hebben bewezen alles te weten over het gebruik van de software en weten hoe ze het op effectieve wijze kunnen toepassen in hun werk. Het is het streven van LVTPR om alle consultants het certificaat te laten behalen.  

LVT Group Academy 

De Analytics-training omvatte verder een driedelige workshop rondom digital analytics, gegeven door twee online experts binnen de LVT Group. Hierin leerden de consultants zich de vaardigheden rondom digitale en online marketing eigen te maken, getest in een praktische opdracht voor een klant. 

De workshop is onderdeel van de LVT Group Academy, een intern opleidingsprogramma waarin consultants leren van experts binnen de groep over verschillende expertises in het snel veranderende vak. Zo volgen ze regelmatig workshops en trainingen op het gebied van onder meer online marketing, accountmanagement, social media, briefen, bloggen en financiën. 

Meer informatie 

Meer weten over Google Analytics en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.  

Ook werken bij LVTPR en meedoen aan bijvoorbeeld de Google Analytics-workshop? Check dan nu onze vacatures