Zoeken

17 -04-2018

Nieuws | LVTPR genomineerd voor twee SABRE EMEA Awards 2018

17 -04-2018

Nieuws | LVTPR genomineerd voor twee SABRE EMEA Awards 2018

Op 23 mei 2018 dingen maar liefst twee Belgische LVTPR-campagnes mee naar een prestigieuze SABRE EMEA Award 2018. Deze prijzen reikt The Holmes Report elk jaar uit aan opvallende branding-, reputatie- en engagement-campagnes in de EMEA-regio. In de categorie guerrilla marketing nomineerden ruim veertig topmensen uit de marketingcommunicatiewereld onze case voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen. In de regionale Benelux-categorie behoort onze Ultimate Ears-case tot de genomineerden.

Voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen werkte LVTPR België een campagne uit om de Refugee Walk onder de aandacht te brengen. De opbrengst van deze veertig kilometer lange voettocht – die bedoeld is om mensen te laten voelen hoe het is om als vluchteling zo’n afstand af te leggen – gaat naar de opvang van vluchtelingen in België. Het doel van de campagne: deelnemers en sponsors werven voor de voettocht en tegelijkertijd de awareness rond de vluchtelingenthematiek te vergroten.

Karolien Hessels, managing director van LVTPR België: “Onze strategie bestond eruit om via een zo breed mogelijk draagvlak zo veel mogelijk aandacht voor de vluchtelingenthematiek te creëren. Dat deden we met een creatieve guerilla-actie: in verschillende Vlaamse steden verkleedden we bekende standbeelden als vluchteling. Dit leverde samen met een uitgekiende PR-, socialmedia- en influencerstrategie enorm veel aandacht op in traditionele en op social media. Voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen leidde dat zelfs tot dertig procent meer deelnemers en vijftien procent meer sponsoring dan het jaar daarvoor.”

De andere uitdaging was de lancering van de WONDERBOOM, een nieuwe speaker van Ultimate Ears. Aangezien zowel de markt als het techmedialandschap enigszins verzadigd raken, vroeg deze lancering om een creatieve invalshoek. LVTPR ging die uitdaging uiteraard graag aan en zette het merk in de Belgische markt als dé schokbestendige sfeermaker op feestjes.

Karolien Hessels: “Met een gigantisch mobiel partyballenbad trokken we naar lifestylejournalisten, die daarin vervolgens zelf de schokbestendigheid van het product konden ervaren. Socialmedia-influencers kregen een piñata toegestuurd. De inhoud: enkele party essentials, waaronder een WONDERBOOM. Bij het openslaan van de piñata bewees de WONDERBOOM meteen zijn schokbestendigheid. Deze invalshoek bood media en influencers originele content, met enorme exposure tot gevolg. Uiteindelijk kende de campagne een bereik van ruim dertig miljoen, tot grote tevredenheid van onze klant.”

Een overzicht van alle genomineerden is te vinden op de website van de SABRE EMEA Awards.