Zoeken

24 -05-2018

Nieuws | LVT Group en LVTPR winnen prestigieuze SABRE EMEA Awards 2018

24 -05-2018

Nieuws | LVT Group en LVTPR winnen prestigieuze SABRE EMEA Awards 2018

LVTPR is de winnaar van een prestigieuze SABRE EMEA Award 2018 voor een campagne en valt als onderdeel van de LVT Group nog een keer in de prijzen. Dat werd bekend tijdens de feestelijke uitreiking op 23 mei 2018 in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Allereerst is de LVT Group – de communicatiegroep waartoe LVTPR behoort – uitgeroepen tot Benelux Agency of the Year. De vakjury verkoos de campagne die LVTPR België uitvoerde voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen tot beste guerrillacampagne. De eveneens genomineerde campagne voor Ultimate Ears verdiende een certificate of excellence. The Holmes Report reikt de SABRE EMEA Awards jaarlijks uit aan opvallende branding-, reputatie- en engagementcampagnes in de EMEA-regio.

Benelux Agency of the Year

De LVT Group was voor de derde keer op rij genomineerd als Benelux Agency of the Year en wist voor het eerst de nominatie te verzilveren. Onder deze communicatiegroep bieden verschillende labels vrijwel alle communicatiedisciplines aan om bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Van PR tot content- en eventmarketing. En van guerrilla en copywriting tot volledige communicatiecampagnes.

Charly Lammers van Toorenburg, CEO van de LVT Group: “Ik ben enorm trots dat driemaal dit jaar ook echt scheepsrecht was. Het toont aan dat onze brede aanpak in combinatie met experts op verschillende vlakken werkt. Als je dat alles ook nog eens doet met gedreven en enthousiaste mensen, wordt dat gewaardeerd. Het is misschien een cliché, maar zonder ons team hadden we deze prijs nooit kunnen winnen.”

Beste guerrillacampagne

De winnende guerrillacampagne die LVTPR België deed voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen bracht de Refugee Walk onder de aandacht. Deze veertig kilometer lange voettocht laat mensen voelen hoe het is om als vluchteling zo’n afstand af te leggen. De opbrengst gaat naar de opvang van vluchtelingen in België. Het doel van de campagne: zo veel mogelijk aandacht creëren voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen en voor deze loop zodat er zo veel mogelijk deelnemers mee zouden doen. Daar zorgde LVTPR voor via een creatieve guerilla-actie: in verschillende Vlaamse steden werden bekende standbeelden als vluchteling verkleed. Dit leverde samen met een uitgekiende PR-, socialmedia- en influencerstrategie enorm veel aandacht op in traditionele en op social media. Voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen leidde dat zelfs tot dertig procent meer deelnemers en vijftien procent meer sponsoring dan het jaar daarvoor.

“Deze campagne is echt een voorbeeld van hoe je met een uitgekiende communicatiestrategie iets kunt betekenen voor zo’n belangrijk thema. De jury heeft ingezien hoe bijzonder het is dat we dit met het hele Belgische team voor elkaar hebben gekregen. Ik ben dan ook zeer fier op iedereen die heeft meegewerkt aan zo’n geweldig resultaat”, zegt Karolien Hessels, managing director LVTPR België.