Zoeken

HR-positionering

Quality by Design

Interne communicatie

HR-positionering

Quality by Design

Interne communicatie

Quality by Design vroeg LVTPR om zijn visibiliteit uit te bouwen, in de eerste plaats via owned (social, website, …), en in mindere mate ook via earned en paid media. Daarnaast vroeg het ons hen te positioneren als een aantrekkelijke werkgever voor zowel het huidige als toekomstige personeelsbestand. Daarmee wilde het bedrijf ook de informatiedeling tussen management en werknemers verbeteren.

We begonnen met het creëren van relevante content: blogs, persberichten en whitepapers gericht op leadgeneratie. Om deze content een beter platform te bieden ontwikkelden we een geheel nieuwe huisstijl en, samen met een partner, een nieuwe website, inclusief een volledig uitgewerkte jobsite. Ook maakten we Quality by Design zeer actief op social media, grotendeels met het oog op werving en retentie.

LVTPR ontwikkelde bovendien diverse nieuwe interne-communicatietools, die op regelmatige basis zorgen voor kennisdeling en het bestaande personeel enthousiast houden voor hun werkgever. Daarnaast ondersteunden we QbD met tal van losse communicatieprojecten.

Inmiddels scoort QbD dankzij onze inspanningen hoger dan ooit op het vlak van interne communicatie. Tijdens een recente interne tevredenheidsenquête gaven de medewerkers op de stelling ‘QbD keeps me well informed of company related matters’ een score van gemiddeld 4,3 uit 5. Een jaar daarvoor was dat nog 3,6 uit 5. Ons employer-project bij QbD ging eind 2015 van start, toen QbD zo’n 50 mensen in dienst had. Eind 2016 waren dat er al meer dan 100.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: