Zoeken

Persconferentie take-over door LVTPR voor NVM

NVM

Persconferentie

Persconferentie take-over door LVTPR voor NVM

NVM

Persconferentie

Zeg je NVM, dan zeg je woningmarktcijfers. Elk kwartaal is de makelaarsvereniging de eerste partij die deze belangrijke cijfers aan de media presenteert. Met een persconferentie wil NVM zichzelf neerzetten als de grootste makelaarsvereniging in Nederland, die door haar netwerk de meest gedetailleerde cijfers kan bieden over de huizenmarkt. Onze rol daarbij? NVM adviseren over de inhoud van de belangrijkste boodschappen én de hele organisatie van de persconferentie regelen.

In samenwerking met NVM nodigden we allereerst de belangrijkste journalisten van landelijke nieuwsmedia uit. Van alle aanwezige journalisten maakten we een persprofiel met daarin de nodige achtergrondinformatie. Hiermee konden de voorzitter en de communicatie-afdeling van NVM zich optimaal voorbereiden op interviews.

Voorafgaand aan de persconferentie zorgden we dat NOS, ANP, RTL en BNR Nieuwsradio de NVM-voorzitter al konden interviewen.

Zo hadden ze voldoende tijd om een item over de woningmarkt voor te bereiden en klaar te zetten voor het tienuurjournaal van dezelfde ochtend. Daarnaast verstuurden we enkele media alvast een persbericht onder embargo, zodat ze het nieuws konden delen zodra de cijfers officieel naar buiten werden gebracht. Precies op het moment dat de persconferentie van start ging, dus. Na de persconferentie regelden we nog een aantal diepte-interviews met NU.nl, Het Financieele Dagblad, NRC, RTL Nieuws en De Telegraaf. Dat gaf hen de kans om naast nieuwsberichten óók achtergrondartikelen te schrijven over de laatste woningmarktcijfers.

Kortom, NVM had zelf geen omkijken naar de organisatie van de persconferentie. Maar het belangrijkste resultaat? Dat was natuurlijk dat alle landelijke media aandacht besteedden aan de laatste kwartaalcijfers.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: