Zoeken

Vind de Kerstman-auto

ShareNow

Socialmedia-activatie

Vind de Kerstman-auto

ShareNow

Socialmedia-activatie

In de zomer van 2016 introduceerde onze klant DriveNow zijn autodeeldienst in Brussel – het startschot van een succesvolle lanceringsperiode. De volgende uitdaging: de Brusselaar rechtstreeks bereiken om de awareness verder te verhogen. Daarvoor bedachten we een socialmedia-activatie die inspeelde op de sterke band van DriveNow met de hoofdstad en haar inwoners – een belangrijk onderdeel van de messaging.

“Hoe goed ken jij Brussel?”. Met die openingszin daagden we de trotse Brusselaar op Facebook en Instagram uit om de locatie van de Kerstman-auto op de geposte foto te herkennen. Drie dagen lang, drie posts, drie locaties. Wie de auto toevallig tegenkwam op straat, werd via een opvallende teaser naar de socialmediakanalen van DriveNow doorverwezen.

Ondanks een bescheiden advertisingbudget sloeg de actie enorm aan. De drie Facebook-posts alleen al bereikten ruim 65.000 Brusselaars, waarvan bijna 55 procent organisch tot stand kwam. Door het hoge engagement – liefst 722 Brusselaars gingen een interactie aan – verspreidde de actie zich als een lopend vuurtje door hun social feed. Ook de populaire blogster ‘From Brussels with Love’ deelde de actie op haar kanalen. Waar ook haar volgers het spel meespeelden en massaal liketen.

Na afloop bombardeerde DriveNow de case meteen tot best practice voor alle Europese steden waarin het actief is. En ook in Brussel wordt de actie een terugkerend fenomeen.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: