Zoeken

Virtual reality-productintroductie

Kingspan

Video en fotografie

Virtual reality-productintroductie

Kingspan

Video en fotografie

Onze klant Kingspan Insulation introduceerde nieuw isolatiemateriaal: de K115 Vliesgevelplaat. Dankzij deze variant met nóg betere isolatiewaarde is slanker bouwen mogelijk. Kingspan schakelde LVTPR in om het nog niet eerder toegepaste isolatieproduct in de markt te lanceren. Bijkomende doelstelling: profileer Kingspan als innovatief en vooruitstrevend bedrijf.

Nu kun je vertellen over de voordelen van slanker bouwen en meer ruimte, maar je kunt het je doelgroep ook laten ervaren. Precies dat was voor ons de aanleiding om te kiezen voor virtual reality. Stel je maar eens voor: dankzij de vr-bril op je hoofd waan je je plotseling in een kantoorruimte. Ineens zie je de kamer groter worden doordat de Kingspan-isolatie is toegepast.

Deze methode is door ons effectief ingezet om de voordelen van het nieuwe product te laten zien. Daarbij is het een innovatieve manier om een product te introduceren. We gebruikten de virtual reality-ervaring dan ook als ondersteuning bij een perstour, en als trigger voor prospects. Naar deze laatsten stuurden we een kartonnen vr-bril en een link om de video zelf te bekijken.

Het resultaat bleef niet alleen virtueel. Zo bezochten we op een dag vijf belangrijke journalisten om hen in het echt te laten ervaren wat de voordelen zijn van het nieuwe isolatiemateriaal. Dit resulteerde in vele enthousiaste reacties en diverse publicaties. Er zijn ook nog eens 250 afspraken gemaakt met prospects. De vr-ervaring maakte onderdeel uit van een grotere campagne.

MISSCHIEN BEN JE OOK GEÏNTERESSEERD IN DEZE CASES: