Zoeken

20 -04-2020

Campagne van LVTPR en darwin voor Fairtrade Belgium genomineerd voor SABRE Award

20 -04-2020

Campagne van LVTPR en darwin voor Fairtrade Belgium genomineerd voor SABRE Award

Op 28 mei dingt de Eerlijkste Week-campagne van LVTPR en darwin mee naar een prestigieuze SABRE Award. De campagne die het PR-bureau uitvoerde voor Fairtrade Belgium is genomineerd in de categorie Influencer Marketing voor de hele EMEA-regio. The Holmes Report reikt de SABRE EMEA Awards jaarlijks uit aan opvallende branding-, reputatie- en engagementcampagnes.

Tijdens de Week van de Fairtrade, van 2 tot 12 oktober, lanceerde Fairtrade Belgium een awareness-campagne. Onder de noemer ‘de eerlijkste week’ werd de Belg uitgenodigd om ‘zo eerlijk te zijn als een Fairtrade-banaan’. Op die manier wilde de ngo zoveel mogelijk Belgen overtuigen om voor Fairtrade-bananen te kiezen.

Influencercampagne en PR-lobby

Darwin, het boetiek agency, ontwikkelde de campagne waarop LVTPR werd ingeschakeld om de zichtbaarheid te maximaliseren. Dat deed het aan Vlaamse kant onder andere via verschillende influencers, waaronder Tatyana Beloy, Sofie Dumont, Pieter Embrechts en Ellen Kegels. Aan de Franstalige kant hielpen onder andere David Mendez en Gaëlle Van Rosen de zichtbaarheid te vergroten.

De bekende persoonlijkheden deelden een foto van zichzelf met een banaan die een gulle glimlach op hun gezicht toverde. In die post deden ze een eerlijke bekentenis en moedigden ze hun community aan om hun voorbeeld te volgen. Daarnaast zette LVTPR ook een van haar andere PR-specialiteiten in: een sterke perslobby. Via online en printpublicaties in onder andere La Meuse, La Dernière Heure, Weekend Knack en verschillende interviews op nationale radio en TV zoals RTBF, Karrewiet en Vivacité werd de campagne zichtbaar bij een nog breder publiek.

“Wij zochten een luchtige manier om aandacht te trekken op een zeer zware problematiek. Eerlijkheid is uiteraard een centraal thema voor Fairtrade Belgium. Influencers vragen om ‘eerlijk als een Fairtrade banaan te zijn’ was een perfecte aanleiding om aandacht te trekken op onze problematiek”, geeft Nicolas Lambert, directeur Fairtrade Belgium, aan. “We zijn dan ook heel blij dat we net met deze campagne genomineerd zijn voor een SABRE award.”

Sterke SABRE-traditie met maatschappelijke campagnes

Karolien Hessels, managing director bij LVTPR België: “Dit is al onze derde nominatie op rij voor een campagne met maatschappelijke impact. In 2018 wonnen we zelfs de Best EMEA Guerilla Campaign met onze campagne voor de Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. En in 2019 greep onze toiletpascampagne voor Takeda net naast de award voor Best Benelux Campaign. Ons PR-team bewijst dus eens te meer dat we ons bij dergelijke thema’s als een vis in het water voelen. En uiteraard hopen we op 28 mei de kers op de taart te zetten.”

Wil jij met je organisatie ook een award winnen voor impactvolle communicatie?

Neem dan contact met ons op. Wij komen met plezier eens bij je langs om te bespreken hoe we dat samen kunnen realiseren.

Meer achtergrondinformatie: